avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce mentiune apare in cazier dupa condamnare?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce mentiune apare in cazier dupa condamnare?

Am un prieten care are o condamnare cu suspendare pentru conducere sub influenta alcoolului pe drumurile publice de patru luni , si doi ani perioada de incercare. Sentinta a fost data in data de 16.02.2012. Ar vrea sa stie daca solicita eliberarea unui cazier judiciar ce anume va fi scris: condamnare cu suspendare pentru conducere sub influenta alcoolului sau infractiuni pe drumurile publice.
Art. 9 din Legea 290/2004
In cazierul judiciar se inscriu date privind:
a) pedepsele, masurile de siguranta si educative, pronuntate prin hotarari judecatoresti definitive;
b) inceperea, intreruperea si incetarea executarii pedepsei inchisorii, a masurilor de siguranta si educative, liberarea conditionata si revocarea acesteia, achitarea amenzii penale;
c) amnistia, gratierea, prescriptia executarii pedepsei, reabilitarea;
d) pedepsele si masurile pronuntate prin hotarari penale definitive de instantele judecatoresti din strainatate, precum si masurile luate prin actele efectuate de organele judiciare penale din strainatate, daca aceste hotarari au fost recunoscute de organele romane competente;
e) hotararile definitive care impun modificari in cazierul judiciar;
f) extradarea
In cazul pedepselor cu suspendare conditionata e executarii pedepselor, reabilitarea de drept intervine daca in termenul de incercare compus din cuantumul pedepsei plus un interval de 2 ani condamnatul nu savarseste o alta infractiune in termenul de incercare si daca nu s-a pronuntat revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei-art.86 c.pen.

Termenul de reabilitare se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.

Dupa scurgerea acestui termen, cazierul trebuie sa fie curat, fara mentiuni.

Altminteri, reabilitarea de drept este constata pe cale judecatoreasca.


Succes.


Ultima modificare: Joi, 27 Septembrie 2012
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Va apare mentiunea cu privire la condamnarea respectiva si anume condamnat la o pedeapsa de 4 luni cu aplic.art 81 c.pen. pentru savarsirea infractiunii prev de art 87 al. 1 din Oug 195/2002 prin sent. pen. nr. x/x/anul, a Judecatoriei x, ramasa definitiva. la data x si modalitatea prin care a ramas definitiva ( exemplu- prin nerecurare).
Multumesc pentru raspuns.
Reabilitarea in cazul infracțiunilor privind circulația pe drumurile publice se face automat fara o cerere in prealabil?

Alte discuții în legătură

Cazierul what what in anul 2002 am fost condamnat 2 luni cu suspendare pentru conducere pe drumurile publice sub influenta alcoolului spunetimi va rog reabilitarea se face ... (vezi toată discuția)
Suspendarea cond. a executarii pedepsei- reabilitare de drept pintenarug pintenarug Buna ziua Am urmatoarea sentinta definitiva, data in 18.12.2012: Solutie: Condamnă pe inculpatul P G, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe ... (vezi toată discuția)
Recurs - explicatie sentinta geo-vem geo-vem Dispus rejudecarea Solutia pe scurt: Respinge ca nefondate cererile formulate de recurentul parte vătămată şi civilă M.N. şi recurentul inculpat D.S ... (vezi toată discuția)