avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cazierul
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cazierul

in anul 2002 am fost condamnat 2 luni cu suspendare pentru conducere pe drumurile publice sub influenta alcoolului spunetimi va rog reabilitarea se face automat de la sine , acum am cazierul curat?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 18:29, 3 Decembrie 2010
Da,ar trebui sa nu apara in cazier condamnarea.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Da,ar trebui sa nu apara in cazier condamnarea.


Este vorba despre reabilitarea de drept,prev.de art.86 c.pen.
Daca dupa solicitarea fisei de cazier,in aceasta este inscrisa totusi fapta pentru care ati fost condamnat,adresati-va instantei de judecata pentru a dispune constatarea reabilitarii de drept.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Decembrie 2010
Radu Gabrian, Mediator
In cazul pedepselor cu suspendarea conditionata a executarii pedepselor intervine reabilitarea de drept in conditiile art.86 c.pen., adica daca in intervalul termenului de incercare de 2 ani si 2 luni ( in cazul dvs.), cel condamnat nu savarseste o alta infractiune si nici nu s-a pronuntat revocarea suspendarii conditionate in cond. art.83 si 84 c.pen.
Termenul de incercare se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Prin urmare solicitati eliberarea unui cazier.
Daca acea condamnare apare inca in cazier, este necesar sa va adresati instantei de judecata pentru constatarea intervenirii reabilitarii de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stergere cazier accident auto COSMA COSMIN COSMA COSMIN In 1999 am avut un accident auto in urma caruia am fost condamnat,un an mai tarziu, la 2 ani cu suspendare.Ma intereseaza cum ttrebuie sa procedez acum si cui ... (vezi toată discuția)
Reabilitare de drept - procedura OviDN OviDN Cum are loc reabilitarea judecatoreasca in cazul unei condamnari de 1 an cu suspendare ( martie 2008). (vezi toată discuția)
Reabilitare adellyn adellyn vreau sa stiu si eu cum se face reabilitarea si dupa cat timp se face dupa ce trece suspendarea (vezi toată discuția)