avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... STERGERE CAZIER ACCIDENT AUTO
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

STERGERE CAZIER ACCIDENT AUTO

In 1999 am avut un accident auto in urma caruia am fost condamnat,un an mai tarziu, la 2 ani cu suspendare.Ma intereseaza cum ttrebuie sa procedez acum si cui trebuie sa ma adresez ptr.a-mi sterge cazierul.am adresat interebarea acum 3 saptamani si inca nu mi-a raspuns nimeni,poate am mai mult noroc de data aceasta.multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 17:50, 3 Decembrie 2010
Ati solicitat eliberarea unui cazier recent?
Mai exista acea condamnare in cazier?
Pentru ca in functie de raspunsul dvs., revin si cu detaliile aferente.
Vad ca n-ati mai revenit , dar am sa va raspund .
In cazul pedepselor cu suspendarea conditionata a executarii pedepselor intervine reabilitarea de drept in conditiile art.86 c.pen., adica daca in intervalul termenului de incercare de 4 ani ( in cazul dvs.), cel condamnat nu savarseste o alta infractiune si nici nu s-a pronuntat revocarea suspendarii conditionate in cond. art.83 si 84 c.pen.
Termenul de incercare se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Prin urmare solicitati eliberarea unui cazier.
Daca acea condamnare apare inca in cazier, este necesar sa va adresati instantei de judecata pentru constatarea intervenirii reabilitarii de drept.
Ultima modificare: Vineri, 3 Decembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazierul what what in anul 2002 am fost condamnat 2 luni cu suspendare pentru conducere pe drumurile publice sub influenta alcoolului spunetimi va rog reabilitarea se face ... (vezi toată discuția)
Reabilitare adellyn adellyn vreau sa stiu si eu cum se face reabilitarea si dupa cat timp se face dupa ce trece suspendarea (vezi toată discuția)
Reabilitare de drept - procedura OviDN OviDN Cum are loc reabilitarea judecatoreasca in cazul unei condamnari de 1 an cu suspendare ( martie 2008). (vezi toată discuția)