Buna seara.daca sotul pleaca din tara cu contract,el fiind in concediu pentru cresterea copilului i-o suspenda indemnizatia?trebuie neaparat sa mearga el sa faca ceva acte pentru incheierea indemnizatiei?multumesc!
Trebuie sa anunte primaria de situatia respectiva.
OUG 111/2010
art.16
(2) Dreptul la indemnizaţiile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 şi art. 9 alin. (4) şi (5) se suspendă începând cu ziua următoare celei în care:
.....
h) în situaţia în care beneficiarul nu mai îndeplineşte condiţiile prevăzute la art. 12;
i) beneficiarul realizează venituri supuse impozitului şi copilul nu a împlinit vârsta de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
......
art.19
(1) Beneficiarul drepturilor prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă este obligat să comunice în scris primăriei orice modificare intervenită în situaţia sa, de natură să determine încetarea sau suspendarea plăţii drepturilor, în termen de 15 zile lucrătoare de la apariţia acesteia.
....
Revenire din cic
andyutza
M-am mutat din tara si am obtinut un loc de munca. Am anuntat angajatorul din Romania si am semnat demisia, trimitand actele prin posta. Va rog sa-mi spuneti ... (vezi toată discuția)