Buna seara.Am semnat o oferta cu BCR pentru credit "PRIMA CASA" pe 27.02.2017 si luni 10.04 voi semna antecontractul.
Am auzit astazi ca nu ar mai fi fonduri la banci si am o retinere cu semnatul antecontractului acum... :( Ar fi mai bine sa intreb exact la banca daca oferta aceea imi garanteaza ceva sau sa merg inainte cu semnarea antecontractului(cand voi da si avansul)?
MULTUMESC ANTICIPAT
CHIAR AM NEVOIE DE UN SFAT
Buna ziua!
Asigurati-va ca antecontractul va reglementa cazul imposibilitatii accesarii fondurilor "prima casa" ca un caz de incetare, partile urmand a fi puse in situatia anterioara, fara ca dumneavoastra sa datorati daune-interese.
Un exemplu de clauza:
"În cazul în care banca/Fondul de Garantare nu aprobă dosarul promitentei-cumpărătoare, subscrisa promitentă-vânzătoare, mă oblig, ca în termen de [x] zile de la data notificării de către bancă a promitentei cumpărătoare în sensul respingerii dosarului de creditare ca urmare a faptului că actele de proprietate nu corespund din punct de vedere juridic normelor interne ale băncii sau apartamentul este evaluat sub baremul minim acceptat de bancă sau ca urmare a epuizării fondurilor alocate programului guvernamental Prima Casă sau din orice alt motiv care este independent de vointa Promitentei cumparatoare, să restitui avansul achitat de aceasta azi, data autentificării prezentei promisiuni bilaterale de vânzare -– cumpărare, in termen de cel mult [y] de zile calendaristice de la data respectivei notificari".
In relatia cu banca, intrebti daca va pot face o rezervare la Fond a sumei solicitate - stiu ca exista aceasta posibilitate, dar, intradevar, trebuie ca mai intai sa fie semnat antecontractul.