avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Explicatii art 781 alin (5) lit.c din Codul de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Explicatii art 781 alin (5) lit.c din Codul de Procedura Civila

Buna ziua!
Explicati-mi va rog acest articol redat mai jos!

SECŢIUNEA 3: Poprirea
Art. 781: Obiectul popririi
(5)Nu sunt supuse executării silite prin poprire:
c)sumele aferente plăţii drepturilor salariale viitoare, pe o perioadă de 3 luni de la data înfiinţării popririi. Atunci când asupra aceluiaşi cont sunt înfiinţate mai multe popriri, termenul de 3 luni în care se pot efectua plăţi aferente drepturilor salariale viitoare se calculează o singură dată de la momentul înfiinţării primei popriri.

Alte discuții în legătură

Buna seara, am incercat retragerea drepturior salariale ale societatii ... CristinaRaduCHP CristinaRaduCHP Buna seara, Am incercat retragerea drepturior salariale ale societatii dintr-un cont poprit de anaf/executori si am primit raspunsul de mai jos: In ceea ce ... (vezi toată discuția)
Popriri salariu adimct2007 adimct2007 Cum se procedeaza in cazul in care executorul judecatoresc dispune infiintarea popririi pe drepturile salariale ale unui salariat avand in vedere ca Art. 780. ... (vezi toată discuția)
Cand se infiinteaza poprirea? Osealex Osealex Buna ziua, Poprire se infiinteaza imediat sau la 3 luni de la primire? Art. 780 din NCPC (5) Nu sunt supuse executării silite prin poprire: a) sumele ... (vezi toată discuția)