avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Popriri salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Popriri salariu

Cum se procedeaza in cazul in care executorul judecatoresc dispune infiintarea popririi pe drepturile salariale ale unui salariat avand in vedere ca Art. 780. - alin.(5) prevede ca :

Nu sunt supuse executarii silite prin poprire:

c) sumele aferente platii drepturilor salariale viitoare, pe o perioada de 3 luni de la data înfiintarii popririi. Atunci când asupra aceluiasi cont sunt înfiintate mai multe popriri, termenul de 3 luni în care se pot efectua plati aferente drepturilor salariale viitoare se calculeaza o singura data de la momentul înfiintarii primei popriri.

Se va infiinta poprirea iar drepturile se vor retine la prima plata a drepturilor salariale dupa ce trec cele 3 luni ?
Cel mai recent răspuns: adimct2007 , utilizator 14:14, 26 August 2013
Buna ziua,

Faceti o confuzie. Prevederea citata de dvs se aplica doar atunci cand este pusa poprire pe contul unei persoane juridice. Doar aceasta are dreptul sa isi ridice drepturile salariale, de pe contul poprit, timp de 3 luni de la data infiintarii popririi. Ulterior, nu mai are acest drept.
Poprirea pe veniturile unui salariat se infiinteaza deindata, asupra cuantumului de 1/3 din veniturile lunare nete pentru o executare silita si 1/2 pentru mai mult de o executare silita.
Ultima modificare: Luni, 26 August 2013
ContSters214341, utilizator
Corect, multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita, poprire in primele 3 luni Yellow Yellow Legat de o executare silita, am vazut ca atunci cand se pune poprire pe salariu, exista un termen de 3 luni in care nu e voie sa iei bani din salariu, cu ... (vezi toată discuția)
Cand se infiinteaza poprirea? Osealex Osealex Buna ziua, Poprire se infiinteaza imediat sau la 3 luni de la primire? Art. 780 din NCPC (5) Nu sunt supuse executării silite prin poprire: a) sumele ... (vezi toată discuția)
Proprire pe cont bancar si salariu - noul cod de procedura civila lianasan lianasan Buna ziua, Am o nelamurire in legatura cu prevederile noului cod de procedura civila in ceea ce priveste proprirea pe contul bancar/salariu. Conform Art. ... (vezi toată discuția)