avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita, poprire in primele 3 luni
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita, poprire in primele 3 luni

Legat de o executare silita, am vazut ca atunci cand se pune poprire pe salariu, exista un termen de 3 luni in care nu e voie sa iei bani din salariu, cu conditia sa nu existe si alta poprire, ca atunci se numara de la prima poprire. In cazul in care au fost luati bani in cele 3 luni, exista posibilitatea de a ii cere inapoi si cum?
Multumesc anticipat pentru informatii.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 16:51, 27 Iulie 2020
Dacă sunteți persoană fizică, poprirea se execută imediat din primul salariu. Executorul conform legii, cere terțului poprit ca în termen de 5 zile să-i consemneze suma cât are debitorul salariul net.
Ultima modificare: Luni, 27 Iulie 2020
Dapix, utilizator
art 780 cod procedura civila
(5) Nu sunt supuse executării silite prin poprire:
c) sumele aferente plății drepturilor salariale viitoare, pe o perioadă de 3 luni de la data înființării popririi. Atunci când asupra aceluiași cont sunt înființate mai multe popriri, termenul de 3 luni în care se pot efectua plăți aferente drepturilor salariale viitoare se calculează o singură dată de la momentul înființării primei popriri.
Acest articol face referire la sumele din bani din contul firmelor, și spune că nu pot fi executate silit acele sume de bani care sunt destinate plăți salariilor angajaților, pentru următoarele 3 luni .
Acest articol nu are nici o legătură cu persoanele fizice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Popriri salariu adimct2007 adimct2007 Cum se procedeaza in cazul in care executorul judecatoresc dispune infiintarea popririi pe drepturile salariale ale unui salariat avand in vedere ca Art. 780. ... (vezi toată discuția)
Incalcarea normelor noului cod de procedura civila de catre banca user43 user43 Sunt pensionar si am fost executat silit ptr un credit de nevoi personale. Executorul nu a transmis adresa de instituire a popririi catre Casa de pensii, ... (vezi toată discuția)
Poprire pe bursa privata AndaBrailean AndaBrailean Se poate pune poprire pe bursa privata primita de un student de la o societate comerciala? (vezi toată discuția)