avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Proprire pe cont bancar si salariu - noul cod de ...
Discuție deschisă în Executare silită

Proprire pe cont bancar si salariu - noul cod de procedura civila

Buna ziua,

Am o nelamurire in legatura cu prevederile noului cod de procedura civila in ceea ce priveste proprirea pe contul bancar/salariu. Conform Art. 780 alin 5 lit c) nu sunt supuse executării silite prin poprire "sumele aferente plăţii drepturilor salariale viitoare, pe o perioadă de 3 luni de la data înfiinţării popririi. Atunci când asupra aceluiaşi cont sunt înfiinţate mai multe popriri, termenul de 3 luni în care se pot efectua plăţi aferente drepturilor salariale viitoare se calculează o singură dată de la momentul înfiinţării primei popriri."

Am sunat la banca la care am proprire pe cont ca urmare a unui credit restantier si am cerut sa imi confirme aceasta prevedere insa persoana cu care am luat legatura mi-a spus ca nu ar stii nimic despre aceasta si ca nu s-ar aplica in situatia de fata.

Cum ar trebui sa procedez in continuare?

Multumesc in avans.
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 14:28, 7 Iulie 2015
Daca considerati ca va sunt inculcate in vreun fel drepturile, puteti face contestatie la executare in instanta.
Prevederea este aplicabilă pentru persoane juridice și se referă la drepturile salariale cuvenite salariaților respectivei persoane juridice. Prevederea este aplicată de toate Băncile, evident.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Popriri salariu adimct2007 adimct2007 Cum se procedeaza in cazul in care executorul judecatoresc dispune infiintarea popririi pe drepturile salariale ale unui salariat avand in vedere ca Art. 780. ... (vezi toată discuția)
Incalcarea normelor noului cod de procedura civila de catre banca user43 user43 Sunt pensionar si am fost executat silit ptr un credit de nevoi personale. Executorul nu a transmis adresa de instituire a popririi catre Casa de pensii, ... (vezi toată discuția)
Executare silita, poprire in primele 3 luni Yellow Yellow Legat de o executare silita, am vazut ca atunci cand se pune poprire pe salariu, exista un termen de 3 luni in care nu e voie sa iei bani din salariu, cu ... (vezi toată discuția)