avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Executare pedeapsa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Executare pedeapsa

Buna seara, iubitul meu a fost condamnat la 3 ani si 6 luni cu executare dintre care 2 luni a stat in arest preventiv, acum se afla in inchisoare in carantina, intrebarea mea este: cat trebuie sa faca din acest total de pedeapsa pana va putea fi eliberat? Se fac 12 luni la an? Sau 8 luni? Daca va muncii pe durata detentiei, poate iesii la jumatatea ppedepsei? Am inteles ca liberarile conditionate nu prea se dau aici...Mentionez ca este prima fapta, si are o conduita morala f buna
Cel mai recent răspuns: Monaalina , utilizator 07:24, 7 Aprilie 2017
Se poate solicita eliberarea conditionata dupa executare a 2/3 din pedeapsa de asemenea daca face munca renumerata sau nerenumerata in interior penitenciar i se pot reduce zile din pedeapsa de nu ma insel o zi minus pentru 3 luucrate si ca atare poate cere mai devreme eliberarea conditionata.
P.S Faptul ca se zice ca in puscarie un an are 8 luni este doar un mit urban care face referire la faptul ca dupa executarea a 2/3 din pedeapsa se poate solicita eliberarea conditionata.
De asemenea acesta poate solicita eliberarea conditionata dupa 1/3 din pedeapsa daca are peste 60 ani dar banuiesc ca nu e cazul.
Multumesc frumos! Da are sub 60 de ani, respectiv 34...
Deci daca va muncii, si va avea o conduita buna, ar putea sa ceara liberarea conditionata la jumatatea pedepsei? Adica din totalul celor 40 luni, la 20 de luni poate beneficia de acest lucru? Apreciez foarte mult ca imi raspundeti
Si inca ceva, a avut sentinta data de Tribunalul Bucuresti, apoi a urmat apelul nostru la Curtea de Apel...a fost respins, ramanand la decizia anterioara de a executa 3 ani si 6 luni...se mai poate face ceva din punct de vedere legal? La Inalta curte de casatie? Sau acolo i se poate da mai mult? Mentionez ca a fost condamnat in baza legii 143/2000 art.2. Si a beneficiat si de scaderea aceea din pedeapsa in baza faptului ca a recunoscut.. vreau sa stiu daca mai putem face acest demers acum, si daca poate lua suspendarea executarii sau risca sa i se dea mai mult?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreruperea executarii pedepsei ionharcau ionharcau speta e urmatorea: condamnat la inchisoare de un an si 8 luni (20 luni) din care s-au executat in regim de arest preventiv 4 luni si 12 zile. condamnatul ... (vezi toată discuția)
Eliberare conditionata kyliejenner kyliejenner Buna ziua ! Am nevoie de o lamurire de la dvs. Daca cineva a fost condamnat la doi ani , a executat 5 luni in prevenitv , cat ramane din pedeapsa totala si ... (vezi toată discuția)
Condamnare xeniacristodulu xeniacristodulu cata pedeapsa trebuie executata din 3ani jumatate?cate luni este la an?va multumesc (vezi toată discuția)