avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am trait-o si pe asta...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Am trait-o si pe asta...

Buna! Zilele acestea am fost dat in judecata de un ins care pretinde ca i-am vandut o masina in urma cu 6 luni,ca are un contract semnat de mine in acest sens,desi eu vandusem masina respectiva in urma cu 4 ani,altcuiva.Problema e ca atunci nu era inmatriculata pe mine,insa exista o factura pe numele meu,de cand am cumparat-o.Respectiva masina am vandut-o unui cetatean rrom,care cand mi-a dat banii,a primit masina si toate actele ei si fiindca era duminica dupa-masa,nu am gasit unde sa facem contractul de vanzare cumparare,urmand sa ne vedem intr-o alta zi sa facem asta.Neavand datele lui si nici nr lui de telefon,trebuind sa ma sune el,situatia a ramas ca atare.Cand l-am revazut,dupa cateva luni,a spus ca a vandut masina unuia de pe internet si ca nu stie cui.Clar masina a avut mai multi cumparatori,ca era un jaf in care fiecare cum o cumpara,baga bani cu lopata ,in ea. M-am trezit acum,dupa 4 ani,ca sunt dat in judecata insul care pretinde ca i-am vandut personal acea masina,el avand un contract cu datele mele si o semanatura total diferita de a mea(precizez ca printre actele masinii era si o copie a CI ului meu).Cand am primit citatia,am intrat pe net si am aflat datele insului,el fiind o persoana destul de influenta intr-un orasel,care in loc sa bage la dosar actele masinii,a pus tot felul de acte cu firma ce o detine ,cu situatia sa materiala deosebita ca sa dovedeasca cat de influent este,plus faptul ca are un handicap fizic,fapt pentru care cu siguranta va dorii sa se tina acel proces in orasul acela .In citatie,omul sustine ca m-a cautat de nenumarare ori sa perfectam actele,insa nu am vrut sa o fac si ca am dat dovada de nesimtire fatza de apelurile sale disparate si imi bat joc de un biet om cu handicap.L-am sunat si sotia lui a zis sa sun avocatul ca ei au cumparat masina de la o firma ,care i-au facut acel contract direct de pe mine,pe ins si ei vor sa inmatriculeze masina,dar intrucat nu exista certificat fiscal sau vreo dovada ca au laut masina de la acea firma,m-au dat pe min in judecata ca sa platesc impozitul aferent si toate amnezile de pana acum,pana in octombrie 2016,eu insa am dat masina in 2012 si fiind masina cu 3500 cm ,toata suma ajunge undeva la 5000 de euro.Practic asta e si miza darii mele in judecata sa pic eu tap ispasitor si sa platesc greseala facuta de ins,cand a cumparat un autoturism cu acte facute de altcineva. si nu prea vad cum as putea evita un proces sau sa il catig,intrucat insul i-a chemat in judecata,ca martori impotriva mea tocmai pe cei care i-au vandut masina si facut contractul(am dedus asta dupa ce sotia insului s-a dat de gol ca are martori la tranzactia mea cu insul si am vazut ca sunt chemati in instanta ca martori).De doua zile traiesc o drama,intrucat am o situatia financiara destul de aiurea la ora actuala si sunt convins ca insul poate cumpara pe oricine ,la ce bani are.Practic,voi incerca sa mut procesul in orasul unde locuiesc,aflat la 800 de km de cel in care s-a facut asa zisa tranzatie si sa vad cum dovedesc ca acel contract nu e scris de mine,el fiind de fapt obiectul procesului.Prima cerinta a reclamantului este ca acel contract sa fie declarat valid de catre o instanta judecatoreasca,pana si cerinta asta e ciudata,cum sa legalizezi ceva ce e firesc a fi legal?Daca ma poate cineva ajuta cu un sfat,cu o idee,cum imi pot dovedii nevinovatia,cata vreme de rrom nu prea pot da,neavand datele sale,am doar un martor ce a fost prezent atunci la tranzactie si o dovada ca in ziua in care a fost semnat asa zisul "act"intre mine si ins,m-am aflat in orasul de resedinta,ori el se afla la circa 800 de km de orasul in care locuiesc.Multumesc anticipat celor care mi-ar putea da un sfat si totodata sper sa nu ajunga si alte persoane sa treaca prin stresul prin care trec eu acum!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:30, 7 Aprilie 2017
Acestea sunt consecintele nerespectarii cerintelor legale in privinta incheierii tranzactiilor comerciale.
Nu va ramane decat sa apelati la un avocat din zona care sa va reprezinte si sa aduceti probe in sustinerea nevinovatiei, ulterior veti recupera cheltuielile de judecata.
At prezentat o succesiune de evenimente ,fara insa a preciza detalii relevante
Dv ati scapat de vehicul ,dar Problema e ca atunci nu era inmatriculata pe mine,insa exista o factura pe numele meu,de cand am cumparat-o.
Daca nu era inmatriculata pe dv,nu era in evidenta dv fiscala,respectiv nu puteati la instrainare sa prezentati certificat fiscal
Vi se imputa ca in 2016 ati instrainat lui X vehiculul,cumparatorul prezentand un contract cu datele mele si o semanatura total diferita de a mea
In instanta in apararea dv,solicitati proba cu inscrisuri,respectiv proba grafologica care sa concluzioneze ca semnatura nu va apartine
Find speta complexa,este de preferat sa apelati la serviciile unei persoane specializate
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda din germania pentru o masina ceam vandut-o. SCY SCY Buna ziua. Am o poveste putin mai complicata. Anul trecut in Ianuarie am cumparat un autoturism BMW Seria 3 de la un vanzator privat din orasul meu. ... (vezi toată discuția)
Probleme radiere masina. dadym dadym Buna ziua. Probabil ca acest subiect s-a mai discutat in cadrul acestui forum, dar o cautare rapida nu a gasit nici un rezultat. Pe scurt iata care este ... (vezi toată discuția)
Probleme înmatriculare (intermediar) Florinis Florinis Seara buna,va prezint situatia mea care ma confrunt de 4 luni de zile. Am cumparat o masina in 2015 de la un intermediar care a cumpărat-o de la proprietarul ... (vezi toată discuția)