avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nevoie de ajutor , vă rog !!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nevoie de ajutor , vă rog !!

Bună Ziua ! Am și eu o problemă , in speță : Vecinul de lângă mine a construit in spatele casei mele o baie pe care o folosește și un inceput de casă ( fără a avea acte pe acel teren unde a construit sau să il fi luat in concesiune , terenul fiind al primariei) Inițial , i'am spus vecinului că nu este ok să construiască in mod ilegal pe un teren care nu ii aparține , iar acesta mi'a spus că in cazul in care primăria vine să il amendeze acesta va intra in legalitate pe acel teren unde a ridicat un inceput de casă. Este adevărat ? După ce i'am spus toate astea , vecinul a inceput să construiască intre casele noastre un gard unde și eu și el mai avem cca 30 cm loc să circulăm, dar și in spatele casei mele mi'a făcut un gard , făcându'se "stăpân" pe tot terenul din spatele casei mele care de altfel aparține primăriei. Cum mă sfătuiți să procedez ? A mai trecut cineva prin situația mea ? Mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: Cerbinho , utilizator 12:27, 8 Aprilie 2017
Buna ziua, pt. Constructiile fara autorizatie va trebui sa va adresati cu o plangere la Inspectoratul pentru disciplina in constructii.

De asemenea, in situatia in care vecinul are relatii la primarie faceti o sesizare la prefectura. Astai tot ce puteti face.
Vecinul nu este proprietar pe teren , proprietar fiind primăria!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respectare conventie prin notariat eelenastan eelenastan Buna ziua, Am semnat o Conventie prin notariat, prin care vecinul meu urma sa construiasca un imobil si sa respecte mai multe puncte prin acel act. Atat in ... (vezi toată discuția)
La ce distanta de razor se construieste o casa? aiureluuuuuu aiureluuuuuu Buna Vecinul meu a construit un grajd la 10-15 cm de gardul meu. Acum a inceput sa construiasca si o casa la doar 50 cm de gardul meu. ... (vezi toată discuția)
Exista distanta minima acoperis - gard vecin ? cristina cirstian cristina cirstian Buna ziua ! Vecinul a construit o casa la o distanta de 1 m fata de gardul care ne desparte . Acoperisul este la o distanta de 20 cm fata de gard . Ok . Acum ... (vezi toată discuția)