avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Recuperare datorii chiriasi !!!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Recuperare datorii chiriasi !!!

Buna ziua,
Am incheiat cu o persoana un contract de inchiriere imobil legal cu inregistrare profit la ANAF
Ca in multe cazuri acestia nu si-au platit toate consumuriile si datoriile in asa fel incat dupa achitarea din garantie a cheltuielilor mi-a mai ramas o luna neachitata asociatie bloc ultima din contract 15Ian - 15Feb afisata la avizierul blocului in Martie pe care acestia refuza sa o mai achite.

Din documentatia mea pe internet poate gresesc acest contract e titlu executoriu ??? Ma pot duce la un avocat sau executor pentru a rezolva problema asta direct ???care e procedura ? Si tot odata serviciile celor implicati se pot imputa chiriasilor din punct de vedere financiar sa le achite ei???

Multumesc
Cel mai recent răspuns: dan_crihan , utilizator 12:59, 10 Aprilie 2017
Daca nu ati stipulat in ctr. de inchiriere ca sunt executorii, nu aveti decat sa-i dati in judecata pentru ceea ce n-au platit, dar va costa cat nu e datoria.
Ceea ce ati auzit " ca ar fi ", este vorba de facturile de la utilitati, gaze, energie termica etc, care sunt executorii, adica nu se mai lalaie creditorul prin judecatorii sa-si castige dreptul de executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am un spatiu comercial inchiriat unei societati comerciale. ... AmiNiculae1 AmiNiculae1 Buna ziua, Am un spatiu comercial inchiriat unei societati comerciale. Exista contract de inchiriere semnat de ambele parti, este inregistrat la Anaf. In ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere in bloc social Iris1 Iris1 Am în folosință un apartament din 1 februarie 2017 într-un bloc de locuințe sociale aparținând primăriei Iași. Fiind necesare lucrări de repatații ... (vezi toată discuția)
Chemarea in judecata a unei persoane fizice pentru validare poprire o datorie totala a asociatiei de proprietari catre un furnizor de energie termica constantinlaura constantinlaura proprietar apartament , in luna iunie am primit o infiitare poprire de la un executor judecatoresc in care mi se cerea sa indisponibilizez o suma foarte mare ... (vezi toată discuția)