avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara

Buna ziua
As dori sa stiu daca tatăl in grad de handicap plateste 1/4 din pensia de boala drept pensie alimentara pt un copil, poate instanță sa oblige bunicii la plata pensiei alimentare alaturi de tata din pensia lor. Si daca il au in intretinere deja pe tatăl copilului care are grad s handicap ar mai putea cere instanță sa plătească si la nepot.

Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 19:32, 10 Aprilie 2017
Da, se poate.
Plătește tata pensia pentru copii, din pensia lui de boală, nu bunicii.
Bunicii nu au obligație legală pentru întreținerea nepoților.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara de la bunici Imparatul Imparatul Daca tatal obligat la pensie alimentara nu are venituri si din rea crdinta nu munceste cu contract si nu plateste pensie deloc, pot fi obligati la pensie ... (vezi toată discuția)
Bunica paterna poate platii pensia alimentara neplatita... RAMOnaBC RAMOnaBC buna ...am si eu o intrebare.Am auzit pe undeva ca daca tatal neplatitor de pensie alimentara nu are venit si nu poate fi obligat la plata restanta a pensiei ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare pensie alimentare penca_claudiu penca_claudiu Buna ziua, as vrea sa sa aflu si eu un raspuns cu privire la o problema. Cunosc o persoana care este divortata si ca tata plateste pensie alimentara pentru 2 ... (vezi toată discuția)