avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ACORDARE PRIME MOBILITATE
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ACORDARE PRIME MOBILITATE

BUNĂ ZIUA!
Vreau să știu dacă un șomer, poate beneficia – conform Legii nr. 76 (privind sistemul asigurărilor pentru șomaj), în situația în care se încadrează în muncă (în perioada cât încă este în șomaj) pe perioadă nedeterminată – de prime de mobilitate (instalare/încadrare), cu respectarea condițiilor de distanță (angajându-se la o distanță mai mare de 50 km față de localitatea de domiciliu), sau este condiționat/restricționat de ”Planul de mobilitate” care a intervenit de la finele anului 2016?
Dacă acest Plan de mobilitate condiționează existența sau stabilirea domiciliului/reședinței într-o zonă defavorizată, mi se pare că îngrădește și limitează niște drepturi, maginalizează un anumit segment al populației, creând discrepanță. În acest context vă rog să mă lămuriți/clarificați să înțeleg, pot beneficia de aceste drepturi/facilități doar persoanele care au domiciliul/reședința conform acestui ”Plan de mobilitate”?
În subsidiar, aș mai vrea să pricep pe ce criterii/analize s-a elaborat acest Plan de mobilitate? De ce se restricționează și se condiționează aceste drepturi?
Mulțumesc pentru amabilitate!

Alte discuții în legătură

Acordare prime mobilitate! cernatlarisa cernatlarisa BUNĂ ZIUA! Vreau să știu dacă un șomer, poate beneficia – conform Legii nr. 76 (privind sistemul asigurărilor pentru șomaj), în situația în care ... (vezi toată discuția)
Prima de incadrare Deiniel Deiniel Pentru a beneficia de prima de incadrare in munca(0.5lei/km)trebuie sa ai domiciliul intr-o zona defavorizata?Mentionez ca am domiciliul in Balș/Olt si ma ... (vezi toată discuția)
Angajare la peste 50 km. filipdorin filipdorin Am 46 de ani ,nu lucrez nicaieri dar nici nu primesc ajutor de somaj,deci nu sunt inregistrat ca somer.Pot beneficia de prima de instalare oferita de guvern ... (vezi toată discuția)