avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie concediu
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie concediu

Buna ziua,
Sotia mea e in anul al doilea de primire a indemnizatiei de createre a copilului.ea este inscrisa la scoala postliceala si termina in iunie2018, indemnizatia se termina in februarie 2017.am auzit ca daca esto angajat poti primi s al treilea an indemnizatie. Este valabil si daca esti inscris la postliceala?
Va multumesc. O zi buna
Cel mai recent răspuns: ovysaan , utilizator 10:08, 19 Aprilie 2017
Rectific. termina indemnizatia in anul2018.
Durata CCC este de 2 ani , respectiv 3 ani pentru copilul cu handicap.

Ceea ce ati auzit dvs este despre stimulentul de isnertie ; Astfel :


1. OUG 111/2010 și normele metodologice prevăd că, în cazul în care persoana se intoarce la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani, perioada de acordare a stimulentului de inserție se prelungește până împlinește copilul vârsta de 3 ani sau 4 ani în cazul copilului cu handicap.

Cele 60 de zile includ ”luna celuilalt părinte”.

2. In speta, pentru a primi stimulent de insertie pana la implinirea varstei de 3 ani , trebuie sa realizati venituri supuse impozitului pe venit cu cel puțin 60 zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani.
Va multumesc penteu raspuns.
Mai am o noua intrebare.
Eu lucrez si daca intru eu in concediu de crestere a copilului in ultimile trei luni si dupa o luna revin la munca pot primi insertia inca un an?
Da, puteti beneficia de stimulentul de insertie pana cand copilul implineste varsta de 3 ani.
Multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare stimulentului de insertie crsulici crsulici Buna ziua, Am auzit ca, conform noii legi de la 1 iulie 2016, daca doresc sa-mi prelungesc concediul de crestere copil de la 2 la 3 ani, voi primi un ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie andreeadumitrascu24 andreeadumitrascu24 Buna ziua, Ce se intampla cu acea luna de concediu a tatalui in situatia in care doresc sa ma intorc la munca, cu cel putin 60de zile inainte ca copilul sa ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie in situatia prelungirii cic dupa activitate in munca lolevlad lolevlad Buna seara, Am revenit la servici inaintea implinirii varstei de 11 luni a copilului si am depus dosar (cu noua lege) de prelungire a CIC pana la 2 ani. Deci ... (vezi toată discuția)