avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Parchetul de pe langa judecatoria buftea/intarzie de 1 ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Parchetul de pe langa judecatoria buftea/intarzie de 1 an shi jumatate sa mi dea, macar un raspuns concret.

Salut!
....problema mea,incepe in 2013,cand, am fost depistat de politzia rutiera conducand sub influentza bauturii.mi s a suspendat carnetul pe perioada de 3luni/eu am facut contestatzie....shi am obtzinut carnetul ....pana la judecarea cazului.
Neavand probleme de natura penala pana la data aceea ,n am shtiut cum unde shi ...ca trebuie sa ma interesez cand are loc procesul.(la cum shtiam ca e romania,nu m am gandit ca ,chiar va avea loc un proces).
...procesul a avut loc(fara sa shtiu)/am fost judecat in lipsa shi in urma procesului ,mi a fost suspendat carnetul iar,pe 3luni.
(mentzionez ca eu eram mai mult plecat in afara tzarii+adresa la care eram domiciliat,fiind casa mamei mele,a fost vanduta iar mama s a mutat in alt orash.(nu am fost informat sau anuntzat de nimeni de toate cele petrecute in acest timp,in legatura cu procesul sau Resuspendarea permisului)
Cu permisul in buzunar ,conducand,in septembrie 2015 ,sunt oprit de un echipaj de politzie pt depashirea vitezei legale.
Mi se aduce la cunoshtintza ca eu am carnetul suspendat idin luna iulie(in urma procesului/2013)/mi se intocmeshte dosar penal shi mi se elibereaza o dovada fara drept de circulatzie.
Eu depun declaratziile necesare ,care sa mi sustzina shi întareasca faptul ca nu am shtiut nimic shi nu am fost anuntzat sub nici o forma de situatzia reala etcetc.
....în plusfac o cerere de a primi drept de circulatzie pana la incepere procesului,sustzinand puternic ca nu am vina reala shi o pot demonstra in mai multe feluri cu martori din jurul meu .
Shtiindu ma oarecum vinovat,las lucrurile sa se asheze singure shi ashtept un raspuns de la cineva(politzie ori parchet).....un an de zile.in tot acest timp ...nimic de la nimeni.
Vazan acestea hotarasc sa incep sa ma interesez.merg la parchet....se uita prin arhiva shi....nimic,nimeni nu shtie nimic.mi se zice sa mai vin)....
....mai vin....se uita shi mi zic doar ca cine se ocupa de caz a fost in vacantza shi dupa v.acantza a ieshit la pensie.acum urmeaza sa preia altcineva cazul shi...dureaza.
hotarasc sa mai fac o crere de obtzinere a dreptului de a conduce pana la marele proces .o fac ,plec revin peste alte doua luni,intreb shi mi se raspunde iar ca nu se shtie nimic.mi se recomanda iar sa revin))(mentionez ca eu locuiesc in brashov)
Nu am primit nici macar un raspuns.
Pe mine ma distreaza situatzia inca ,dar nu mai pot sa stau asha ,shtiind ca eu ami platesc taxe din care ,cei care a r trebui sa se ocupe de caz,ma gandesc ca shi iau salariile.cazul fiind unul cat se poate de clar shi simplu ma gandesc.....ceva nu functzioneaza deloc bine acolo si poate cineva face abuz de postul pe care l are vazandu ma ca nu vin cu un avocat.
Inchei prin a intreba.....ce sa mai fac sau cum pot sa trag la raspundere eu pe cei care fac asha ceva in 2017)
Unde pot gasi pe cineva care sa i sensibilizeze pe Procurorii de la Buftea ?E un caz simplu curat care nu cred ca are nevoie de aproape doi ani in nici un caz.Un raspuns ...n am meritat?ce se intampla?Care legi sa le respectzi daca eshti tratat asha de Procurori care reprezinta dreptatea suprema?Eu sunt infractor in ochii la totzi acum shi merg cu autobuzul.Daca conduc de ce ash fi acuzat ?...cand eu sunt ursu pacalit de vulpe)
Mi ar placea sa mi raspunda cineva shi rog sa mi fie scuzat sarcasmul.
Multzumesc anticipat!!!


Cel mai recent răspuns: do eduard , utilizator 11:01, 13 Aprilie 2017
Sper ca nu ,, asha ''va formulati si cererile catre procurori pt ca exista sansa sa nu inteleaga ce vreti sa solicitati.Tb sa intelegeti ca modul acesta in care redactati un text se potriveste intr-un chat cu baietii pe fb dar in nici un caz cand va adresati unui site in care se presupune ca raspund profesionisti cu ceva studii si cu mai putina intelegere pt ,,baietisme''.Fie va angajati un avocat care sa incerce sa va reprezinte la parchet fie incercati un memoriu catre prim procurorul de la parchetul respectiv in care povestiti situatia si solicitati urgentarea solutionarii cauzei dvs,
Mergeti la organul de UP sa va interesati de stadiul dosarului sau depuneti o cerere in acest sens.
La cerere posibil sa vi se raspunda sec, ca este in curs de cercetare/solutionare si nu rezolvati mare lucru.
Aveti dreptul sa depuneti si o cerere de urgentare la organul de urmarire penala dar mai aveti dreptul sa depuneti direct contestatie la judecătorul de drepturi şi libertăţi de la instanţa căreia i-ar reveni competenţa să judece cauza în primă instanţă, in conditiile de mai jos:

Contestaţia privind durata procesului penal
NOTĂ:
Reproducem mai jos prevederile art. 105 din Legea nr. 255/2013 (#M2).
#M2
"ART. 105
Dispoziţiile art. 488^1 - 488^6 din Legea nr. 135/2010, cu modificările şi completările aduse prin prezenta lege, referitoare la contestaţia privind durata rezonabilă a procesului penal, se aplică numai proceselor penale începute după intrarea în vigoare a Legii nr. 135/2010."

#M2
ART. 488^1
Introducerea contestaţiei
(1) Dacă activitatea de urmărire penală sau de judecată nu se îndeplineşte într-o durată rezonabilă, se poate face contestaţie, solicitându-se accelerarea procedurii.
(2) Contestaţia poate fi introdusă de către suspect, inculpat, persoana vătămată, partea civilă şi partea responsabilă civilmente. În cursul judecăţii, contestaţia poate fi introdusă şi de către procuror.
(3) Contestaţia poate fi formulată după cum urmează:
a) după cel puţin un an de la începerea urmăririi penale, pentru cauzele aflate în cursul urmăririi penale;
b) după cel puţin un an de la trimiterea în judecată, pentru cauzele aflate în cursul judecăţii în primă instanţă;
c) după cel puţin 6 luni de la sesizarea instanţei cu o cale de atac, pentru cauzele aflate în căile de atac ordinare sau extraordinare.
(4) Contestaţia poate fi retrasă oricând până la soluţionarea acesteia. Contestaţia nu mai poate fi reiterată în cadrul aceleiaşi faze procesuale în care a fost retrasă.
#M2
ART. 488^2
Competenţa de soluţionare
(1) Competenţa de soluţionare a contestaţiei aparţine după cum urmează:
a) în cauzele penale aflate în cursul urmăririi penale, judecătorului de drepturi şi libertăţi de la instanţa căreia i-ar reveni competenţa să judece cauza în primă instanţă;
b) în cauzele penale aflate în cursul judecăţii sau în căile de atac, ordinare ori extraordinare, instanţei ierarhic superioare celei pe rolul căreia se află cauza.
(2) Când procedura judiciară cu privire la care se formulează contestaţia se află pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, competenţa de soluţionare a contestaţiei aparţine unui alt complet din cadrul aceleiaşi secţii.
#M2
ART. 488^3
Conţinutul contestaţiei
Contestaţia se formulează în scris şi va cuprinde:
a) numele, prenumele, domiciliul sau reşedinţa persoanei fizice, respectiv denumirea şi sediul persoanei juridice, precum şi calitatea în cauză a persoanei fizice sau juridice care întocmeşte cererea;
b) numele şi calitatea celui care reprezintă partea în proces, iar în cazul reprezentării prin avocat, numele acestuia şi sediul profesional;
c) adresa de corespondenţă;
d) denumirea parchetului sau a instanţei şi numărul dosarului;
e) motivele de fapt şi de drept pe care se întemeiază contestaţia;
f) data şi semnătura.
#M2
ART. 488^4
Procedura de soluţionare a contestaţiei
(1) Judecătorul de drepturi şi libertăţi sau instanţa, în vederea soluţionării contestaţiei, dispune următoarele măsuri:
a) informarea procurorului, respectiv instanţei pe rolul căreia se află cauza, cu privire la contestaţia formulată, cu menţiunea posibilităţii de a formula un punct de vedere cu privire la aceasta;
b) transmiterea în cel mult 5 zile a dosarului sau a unei copii certificate a dosarului cauzei de către procuror, respectiv de către instanţa pe rolul căreia se află cauza;
c) informarea celorlalte părţi din proces şi, după caz, a celorlalte persoane prevăzute la art. 488^1 alin. (2) cu privire la contestaţia formulată şi la dreptul de a-şi exprima punctul de vedere în termenul acordat în acest scop de judecătorul de drepturi şi libertăţi sau de instanţă.
(2) În cazul în care suspectul sau inculpatul este privat de libertate, în cauza respectivă sau în altă cauză, informarea prevăzută la alin. (1) lit. c) se va face atât către acesta, cât şi către avocatul, ales sau numit din oficiu, al acestuia.
(3) Netransmiterea punctului de vedere prevăzut la alin. (1) lit. a) şi c) în termenul stabilit de instanţă nu împiedică soluţionarea contestaţiei.
(4) Judecătorul de drepturi şi libertăţi sau instanţa soluţionează contestaţia în cel mult 20 zile de la înregistrarea acesteia.
#M35
(5) Contestaţia se soluţionează prin încheiere, în camera de consiliu, cu citarea părţilor, a subiecţilor procesuali principali şi cu participarea procurorului. Neprezentarea persoanelor legal citate nu împiedică soluţionarea contestaţiei.
#M2
ART. 488^5
Soluţionarea contestaţiei
(1) Judecătorul de drepturi şi libertăţi sau instanţa, soluţionând contestaţia, verifică durata procedurilor pe baza lucrărilor şi a materialului din dosarul cauzei şi a punctelor de vedere prezentate şi se pronunţă prin încheiere.
(2) Judecătorul de drepturi şi libertăţi sau instanţa, în aprecierea caracterului rezonabil al duratei procedurii judiciare, va lua în considerare următoarele elemente:
a) natura şi obiectul cauzei;
b) complexitatea cauzei, inclusiv prin luarea în considerare a numărului de participanţi şi a dificultăţilor de administrare a probelor;
c) elementele de extraneitate ale cauzei;
d) faza procesuală în care se află cauza şi durata fazelor procesuale anterioare;
e) comportamentul contestatorului în procedura judiciară analizată, inclusiv din perspectiva exercitării drepturilor sale procesuale şi procedurale şi din perspectiva îndeplinirii obligaţiilor sale în cadrul procesului;
f) comportamentul celorlalţi participanţi în cauză, inclusiv al autorităţilor implicate;
g) intervenţia unor modificări legislative aplicabile cauzei;
h) alte elemente de natură să influenţeze durata procedurii.
#M2
ART. 488^6
Soluţii
(1) Când apreciază contestaţia ca fiind întemeiată, judecătorul de drepturi şi libertăţi sau instanţa admite contestaţia şi stabileşte termenul în care procurorul să rezolve cauza potrivit art. 327, respectiv instanţa de judecată să soluţioneze cauza, precum şi termenul în care o nouă contestaţie nu poate fi formulată.
(2) În toate cazurile, judecătorul de drepturi şi libertăţi sau instanţa care soluţionează contestaţia nu va putea da îndrumări şi nici nu va putea oferi dezlegări asupra unor probleme de fapt sau de drept care să anticipeze modul de soluţionare a procesului ori care să aducă atingere libertăţii judecătorului cauzei de a hotărî, conform legii, cu privire la soluţia ce trebuie dată procesului, ori, după caz, libertăţii procurorului de a pronunţa soluţia pe care o consideră legală şi temeinică.
(3) Dacă s-a constatat depăşirea duratei rezonabile, o nouă contestaţie în aceeaşi cauză se va soluţiona cu luarea în considerare exclusiv a motivelor ivite ulterior contestaţiei anterioare.
(4) Abuzul de drept constând în formularea cu rea-credinţă a contestaţiei se sancţionează cu amendă judiciară de la 1.000 lei la 7.000 lei şi la plata cheltuielilor judiciare ocazionate.
(5) Încheierea se motivează în termen de 5 zile de la pronunţare. Dosarul se restituie în ziua motivării.
(6) Hotărârea se comunică contestatorului şi se transmite spre informare tuturor părţilor sau persoanelor dintre cele enumerate la art. 488^4 alin. (1) lit. c), din dosarul cauzei, care sunt ţinute să respecte termenele cuprinse în aceasta.
(7) Încheierea prin care judecătorul de drepturi şi libertăţi sau instanţa soluţionează contestaţia nu este supusă niciunei căi de atac.
(8) Contestaţia formulată cu nerespectarea termenelor prevăzute de prezentul capitol se restituie administrativ.
Siluirea limbii romane si analfabetismul functional de care dai dovada ma fac sa te etichetez imediat ca un produs al generatiilor rebut din ultimii ani incapabile sa inteleaga un text la prima citire sau sa se exprime corect.Ca orice frustrat datorita lipsei studiilor si a dusmaniei fata de slova scrisa incerci sa iti gasesti justificari cu studii paralele,etc Micile invarteli.facute pe diverse siteuri cu parfumuri contrafacute sau cu piese auto nu pot sa fie trecute in cv dar banuiesc ca pt ajutorul social nu este nevoie de mai mult.Succes.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Aprilie 2017
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Stimate domn, aici nu "se gasesc" avocati ... poate la alta sectiune, pe site. Aici sunt oameni care in timpul liber incearca sa ajute GRATIS/BENEVOL oameni aflati in nevoie si care nu-si pot permite o consultatie la un avocat. De asemenea, aici se mai pot primi si sfaturi cu caracter juridic si se pot impartasi experiente similare. Vreti avocat, mergeti la un birou de avocatura din orasul dvs., platiti onorariul si primiti sfatul dorit.
Intamplator, as fi avut timp si disponibiitate acum sa va raspund insa pur si simplu nu am inteles nimic din ce scrieti; pe langa mutilarea voluntara a limbii romane, chiar si dupa ce vi s-a atras atentia sa nu mai scrieti astfel, continuati sa fiti incoerent. Nu lipsa studiilor va determina sa scrieti astfel; lipsa totala a celor 7 ani de acasa si totalul dispret fata de cei carora le cereti sfatul ... acestea sunt determinante in atitudinea dvs.
Mult succes in continuare!
Domnule avocat Niculescu

Trezindu-ma cu constiinta incarcata,azi eram hotarat sa revin aici si sa-mi cer scuze in fata dumneavoastra.
Vreau sa declar oficial ,ca tin la limba Româna ,mai mult decat s-a vazut in scrisul meu,care-l folosesc doar de pe o tableta,mobil sau orice tastatura care nu contine literele alfabetului Românesc.
Acum ,îmi pare rau ca am deranjat cu scrierea mea libertina unor oameni iubitori de dreptate si limba.
Sa stiti ca dv, mi ati intocmit un profil .....ferfect real in descrierea pe care ati facut-o shi asta m-a bucurat,pentru ca ma va ajuta pe viitor sa-mi revizuiesc comportamentul.
Iertati-mi lipsa de respect.
Va salut calduros !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal art.336 lazarescupaul lazarescupaul Ce pot face pentru urgentarea solutionarii dosarului,astept din septembrie 2014 si nuam nici cel mai elementar raspuns. (vezi toată discuția)
Tergiversarea unui dosar minion minion Unde pot face plângere în legătură cu tergiversarea administrării de probe (netrimiterea dosarului spre judecare) invocandu-se tot felul de motive (dosare ... (vezi toată discuția)
Conducerea cu permisul suspendat Florian87 Florian87 Buna ziua am și eu o nelămurire am condus cu permisul suspendat mi a fost suspendat permisul pentru viteza pe autostrada pentru perioada de 3 luni la mai ... (vezi toată discuția)