avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributii la venitul din drepturi de autor 2017
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributii la venitul din drepturi de autor 2017

Va rog,care sunt contributiile de plata pt drepturile de autor, in 2017
Cel mai recent răspuns: Ioan Blaga , Contabil 09:56, 12 Aprilie 2017
Se rețin:
- contrbuție asigurări sociale 10,5% din baza de calcul contribuții
- contribuție asigurări sociale de sănătate 5,5% din baza de calcul contribuiții
- impozit pe venit 16% din baza impozabilă

Baza de calcul contribuții = valoare contract - cota deductibilă de 40% din valoare contract
Baza impozabilă = baza calcul contribuții - contribuție asigurări sociale - contribuție asigurări sociale de sănătate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie la sănătate mai mică decât contribuţia minimă elenagabi elenagabi Bună ziua, Vă rog mult să mă ajutaţi cu o informaţie legată de următorul aspect. Lucrez cu contract de drepturi de autor, cu toate reţinerile la ... (vezi toată discuția)
Sanatate pentru veniturile din chirii obtinute de persoane fizice in 2016 vasilemb vasilemb Inchiriez o hala la o societata comerciala si vreau sa stiu ce impozite sunt obligat sa platesc. Am inteles corect ca trebuie sa achit 16% din venitul NET ... (vezi toată discuția)
Conventie civila mikifulgutz mikifulgutz Este prima oara cand as dori sa fac o lucrare de instalatie cu conventie civila. Am un instalator foarte bun, il cunosc de mult si l-am recomandat multora, ... (vezi toată discuția)