avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O scrisoare care ma ingrijoreaza - cedare cota parte ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O scrisoare care ma ingrijoreaza - cedare cota parte pentru drum

Buna ziua,
Paste fericit,ma bucur ca existati,
Am primit o scrisoare de la primaria Chinteni care ma ingrijoreaza si as vrea sa stiu ce am de facut.
O sa citez:
""Va informam ca in zona in care detineti imobile in Chinteni (eu am 2 terenuri de casa) va avea loc extinderea retelei de gaze naturale.
Pentru a putea interveni in mod legal pe toate drumurile nou create si pentru a beneficia de aceasta utilitate publica este necesar ca dv.sa prezentati o declaratie notariala de renuntare la cota parte de drum si de cedarea acesteia Comunei Chinteni.
Va informam ca daca in cazul in care dv. nu sinteti deacord cu cedarea cotei de drum ,autoritatile publice locale vor proceda la expropriere ptr. cauza de utilitate publica,urmind ca dv.sa suportati contravaloarea extinderii retelei si a bransamentelor aferente care va fii echivalenta cu contravaloarea exproprierii.""
Este legala cererea lor? eu am dat 25 eu/m2..
Va multumesc
Karin25 a scris:

Fiica va poate face d-voastra procura pt declaratia notariala de renuntare la cota indiviza din drum

Să facă declarație pe propria răspundere.
ynocentta a scris:

Va confruntati cu situatia in care autoritatea publica locala pentru extinderea retelei de utilitati necesita acordul proprietarilor pentru utilizarea terenului pe care urmeaza sa se execute extinderea
Ramane la latitudinea dv sa analizati avantajele si dezavantajele darii acordului in conditiile in care primaria a comunicat fara echivoc ca eventuala dv reticenta va determina autoritatea sa va impute c/v extindere retelei de gaze naturale
Concret exista un plan zonal aprobat de autoritatea publica locala pentru extindere,astfel ca doriti sau nu extinderea se va realiza cu sau fara acordul dv-diferenta fiind acea ca daca nu va dati acordul ,dv veti suporta c/v extindere retelei de gaze

Stimata doamna, va rog sa parcurgeti Decizia 1908/2014 a PICCJ. Va rog sa cititi si art 44 alin 3, 4,5, 6, 7, 8 si 9 din Constitutia Romaniei din 1991, revizuita si republicata in 2003.
Sper sa va ajute in documentarea dvs.

[ Atentie la limbaj si la modul de adresare pe acest forum ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Aprilie 2017
trandafir2, moderator
emanuellen a scris:

Multumesc,
am gresit..eu nu am cumparat si drumul,ci cel care mia vindut terenul a cedat 4m.

Pina in 21 aprilie ar trebui sa fac hirtia notariala,dar fiica mea care e proprietara nu traieste in Romania.Nu reusim sa ne incadram in acest termen.Cum sa procedam?sa sun?sa scriu email?
Multumesc pentru raspuns o zi frumoasa

Fostul proprietar a cedat cei 4 metri Primariei respective anterior vanzarii catre dumneavoastra? Are vreun act scris care poate fii utilizat in cauza dumneavoastra? Daca da, atunci nu este nevoie decat de un topograf care sa dezmembreze terenul, iar dumneavoastra veti ramane cu 4m mai putin. Daca ati achitat catre vanzator si cei 4 metri deja cedati, atunci contactati vanzatorul sa va restituie contravaloarea celor 4 metri pe care nu ii mai avea in posesie la momentul vanzarii. In caz de refuz: deschideti un dosar impotriva vanzatorului pentru inselaciune.
Multumesc nu am de unde sa procur.Deaceea m-am adresat acestui sait.Multumesc oentru bunavointa.
Sarbatori luminate

Multumesc mult.Vinzatorul a cedat 4 m.
Sarbatori fericite
Ultima modificare: Duminică, 16 Aprilie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord proprietari drum de utilitate privata LastKiss LastKiss Buna seara, am si eu o problema. Dosarul meu de autorizare pt executie extindere retea gaz, zace de 2 luni la primarie...deoarece dep de urbanism considera ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute + lot, sau un lot unic care include si drumul? NistorT NistorT Buna ziua, Doresc sa achizitionez o parcela de teren dintr-un lot mai mare care urmeaza a fi parcelat. Am discutat cu proprietarul sa prevada un drum de ... (vezi toată discuția)
Extindere retea electrica Iliegiony1981 Iliegiony1981 Buna ziua Am o speta la care nu ii mai gasesc finalizarea. Conform Ordinului nr. 75 din 23.10.2013 emis de Autoritatea Nationala de Reglementare in ... (vezi toată discuția)