Buna ziua!
Sunt functionar public intr-o primarie. M-am intors din crestere copil si am primit dispozitia de reluare a activitatii prin care mi se comunica salariul. Mai exact sunt Consilier, clasa I, grad profesional asistent, gradatia 4, clasa 42 de salarizare. Salariul mi-a fost calculat astfel: sal de baza dec 2009 cf grilei din O.G. 9,10/2008- 747 lei, spor vechime 149 lei, sal. de baza -1050 lei, sal de baza maj. cu 12% - 1176 lei, sal. de baza maj. cu 10% -1294 lei, sal. de baza maj. cu 20% - 1553 lei, spor conditii periculoase si vatamatoare (spor ramas in afara sal. de baza) majorat cu 20% -111 lei, sal. brut -1664 lei.
Intrebarea mea este sporul de vechime s-a aplicat corect la salariul de baza din dec 2009? nu trebuia aplicat la cei 1050 lei? astfel brutul meu este acelasi cu al unui coleg care nu are spor de vechime deloc.
Multumesc!
Acceasi problema o am si eu. Sunt consilier asistent I gradatia 5 si salariul este cel ca al celor nou angajati in unitate 1553 la care se adauga spor conditii 191 lei .La resuse umane mi-au spus ca vechimea este bagata in salariu de incadrare raportat la anul 2009. Nu mi se pare normal ca sporul de vechime sa nu se calculeze la salariul de baza actual. Am scris la alte primarii si am cerut sa mi se spuna salariul pentru postul de consilier gradatia I si gradatia 5- cei care au raspuns au dat salarii diferite pentru aceste gradatii- diferenta de aproape 3oo lei. Eu cred ca trebuie sa ne obtinem gradatia de vechime in instanta.
Eu am facut scris catre Ministerul muncii! Mi se pare aberant cum se calculeaza...De la Ministerul muncii mi s-a spus ca nu e corect dar trebuie sa astept raspunsul lor in scris pe care il pot primi si peste 2 luni..
Drepturi salariale
mario4422
Buna ziua ! Sunt sofer la o primarie, prin dispozitia primarului la data de 1 martie 2011 am fost reincadrat din funtia de muncitor III clasa de salarizare 17 ... (vezi toată discuția)