avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxe catre stat pentru un teren vandut
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxe catre stat pentru un teren vandut

Buna ziua ,
Cat la suta percepe statul din pretul unui teren .Mentionez ca am cumparat un teren de casa in 2015, situatia face sa nu mai pot construi casa pe acest teren si sa fiu nevoita sa il revand.Ce taxe catre stat voi fi obligata sa platesc daca voi reusi sa-l vand.Am in proprietate terenul din Iulie 2015.
Va multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: marinamarina , utilizator 19:40, 12 Aprilie 2017
impozit nu se mai plateste; de la 1 februarie 2017, pentru tranzactiile care nu depasesc suma de 450.000 lei, nu se va percepe impozit pe venitul din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal; probabil o sa platiti un extras de CF la notar si o eventuala declaratie pentru incasarea restului de pret, daca va fi cazul; taxele notariale revin cumparatorului
Va multumesc foarte mult pentru raspus.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit la vinzare imobil Violin2 Violin2 Buna ziua. Se mai plateste impozit la vinzarea unei proprietati? Locuinta si teren. Daca da, care este procentul? Multumesc (vezi toată discuția)
Rugaminte la denumire act zahioan zahioan In data de 18-03-2017 am rugat sa mi se spuna ce act trebuie sa cer de la o Primarie pentru un imobil si terenul aferent, pentru a le putea compara cu ... (vezi toată discuția)
Taxa vanzare imobil ALBERTO58 ALBERTO58 Buna ziua! in calitate de vanzator a unui imobil,ce taxe notariale sau taxe in general trebuie sa platesc? (vezi toată discuția)