avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... abuz organ de poliție
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

abuz organ de poliție

Salut,

Am și eu o speță mai interesantă și sper să reușesc să o lămuresc aici pentru a ști ce pași să fac pe viitor. Problema stă în felul următor:

Un polițist extrem de zelos(să nu spun cu direcții primite de la alții) s-a gândit să îmi ”tragă pe dreapta” un tractor forestier cu doua remorci de cioate(rădăcini de copac tocate). Pentru că era extrem de dornic să oprească tractorul și să opereze o penalizare de orice fel, a tras Loganul în fața utilajului, fără semnale luminoase în funcțiune sau alte măsuri legale de oprire a unui vehicul, și, neoferind un spațiu suficient de frânare utilajului, acesta l-a tamponat în spate. Viteză nu avea mai mult de 30 km/h, dar trebuie să vă imaginați cum frânează o mașină și cum frânează un utilaj cu câteva tone în spate. La toate astea am 4 martori, 3 care erau pe utilaj și unul care a văzut toată întâmplarea. Bun, și de aici începe nebunia: tractoristul se alege cu dosar penal pentru că nu avea permis(a mers de fapt doar 50 de metri, cât să iasă de pe un drum agricol să intre pe altul), amendă pentru lipsa asigurării. Aici nici o problemă, mi le asum, le plătesc, mergem mai departe. Ce face stimabilul nostru ulterior: confiscă utilajele și încărcătura(care nu intră sub regimul materialului lemnos), le indisponibilizează pentru vreo 20 de zile, nu îmi permite să exploatez utilajul, nu îmi dă niciun document de sechestru, bunurile le lasă la alt operator economic concurent și practic toată indisponibilizarea se face la telefon, nu cu acte, îmi spune când să merg să le iau. Cubarea ”lemnului” o face cu un pădurar din ochi, fără vreun fel de documente și la câteva zile după ce a impus sechestru, Romsilva a refuzat să facă asta pentru că nu era material lemnos. După cele 20 zile îmi permite să iau utilajele, dar nu și materialul, în final fiind furat de acolo(valoare de aproximativ 1400 lei). Nu numai asta, dar când cheamă cei 3 martori pentru declarații privind accidentul, rămâne în camera în care un coleg de-al lui lua declarațiile și practic dictează declarațiile celor 3, profitând de faptul că sunt simpli oameni de la țară. În declarații normal menționează că a folosit semnale luminoase când a oprit utilajul, că a acționat ca la carte. Toate astea le face pentru a se asigura că nu plătește el reparația Loganului. Menționez că la început m-am oferit pentru repararea Loganului și tuturor pagubelor produse, în speranța că rezolvăm lucrurile amiabil(am plătit și amenda, am făcut și asigurare la utilaj). Ce voiam să știu aici: care e concursul de infracțiuni și mai ales explicată faza cu sechestru și cu dispariția materialului sechestrat(teoretic e încă în custodia lui, practic a fost deja furat, chiar dacă niciodată nu am primit un document în acest sens). Mulțumesc frumos!
Ultima modificare: Miercuri, 12 Aprilie 2017
jinx22, utilizator

Alte discuții în legătură

Ajutati-ma, va rog, sunt total dezorientat.. midnight_poison midnight_poison Buna ziua! Numele meu este Cristian si am o multime de intrebari la care nu am primit nici un raspuns clar. In octombrie 2007 am fost victima unui accident ... (vezi toată discuția)
Masina zgariata florian_m21 florian_m21 Buna seara, I-am zgariat putin masina vecinului aseara in parcare, nu se vedea foarte bine aseara daca e ceva si nu m-am gandit sa ii las numarul de telefon ... (vezi toată discuția)
Societate recuperare deseuri metalice si nemetalice mariusnt mariusnt Am posibilitatea extinderii unui sc spre o activitate de colectare deseuri metalice si nemetalice de la operatori economici care desfasoara activitati de ... (vezi toată discuția)