avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Desfasurare activitate Inspector SSM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Desfasurare activitate Inspector SSM

Buna ziua . Lucrez la o societate cu program de 8 ore ca Sef Serviciu Intern Prevenire si Protectie , Responsabil PSI , Responsabil Mediu (Am toate atestatele prevazute de lege pentru desfasurarea acestor activitati) . Intrebarea este daca pot desfasura activitatea de Inspector SSM la alta societate (mentionez ca nu am vechimea necesara pentru abilitarea la ITM ) . Pot face un contract(angajare) pentru desfasurarea activitatii de Inspector SSM si cu alta societate ? Va multumesc anticipat pentru raspuns .
Ultima modificare: Joi, 13 Aprilie 2017
costy0866, utilizator
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 21:28, 13 Aprilie 2017
Daca nu aveti vechimea necesara, cum puteti desfasura activitatea de sef SIPP ?
Ca inspector ssm nu aveti nevoie de curs ssm de 120 de ore, postuniversitar este suficient cursul ssm de 80 de ore.
Daca incheiati CIM cu firma respectiva si detineti diploma de absolvire curs din domeniul ssm de 80 ore/ 120 ore puteti desfasura activitate de inspector ssm si la aceasta firma. Neavand abilitarea ITM nu puteti deschide firma la Registrul comertului de SEPP pentru a lucra pe baza de contract de prestari servicii.
Va multumesc pntru raspuns . Ca sef SIPP am nevoie de o anumita vechime? (am in jur de doi ani jumatate vechime in domeniu) . Din ce stiam eu trebuie doar la abilitare ITM pentru SEPP , 5 ani vechime daca nu gresesc .Mentionez ca am cursurile de 80 de ore si cel postuniversitar de 120 de ore .
Daca cursul postuniversitar este de 120 de ore si nu de 180 de ore, nu este in regula.
Nu e necesara o anumita vechime pt sef SIPP.
ART. 50) din NM de aplicare a Leg 319/2006 aprobate prin HG 1425/2006
(1) Cerinţele minime de pregătire în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă corespunzătoare nivelului superior, care trebuie îndeplinite în mod cumulativ, sunt următoarele:
c) absolvirea cu diplomă sau certificat de absolvire, după caz, a unui program de învăţământ postuniversitar în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, cu o durată de cel puţin 180 de ore.

Pentru cealata firma e suficient cursul in domeniul securitatii şi sanatatii in munca, cu o durata de cel puţin 80 de ore si contract individual de munca cu norma intreaga.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ssm LIA1992 LIA1992 BUNA ZIUA! Am absolvit facultatea-contabilitate si master -CAFEC iar, recent am absolvit un curs SSM de 80 ore. As putea sa initiez un PFA sa pot presta ... (vezi toată discuția)
Ce oportunități de carieră am în urma diplomelor obținute? Goran Carmen Goran Carmen Am terminat Facultatea de stiinte economice ( Bucuresti ), Master in Managementul Resurselor Umane( Bucuresti), Master in Managementul securitatii si sanatatii ... (vezi toată discuția)
Pfa in domeniile securitate si sanatate in munca, prevenirea si stingerea incendiilor vasilicastefan vasilicastefan buna ziua doresc sa deschid un pfa in ssm si psi am curs de ssm ,120 ore pot sa deschid pfa va multumesc (vezi toată discuția)