avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt magazin
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt magazin

In cazul in care o persoana fizica a fost gasita vinovata si s au gasit asupra ei unele produse sub 100 lei care erau din magazin, acestea s au achitat s a primit si bon pe ele, se mai ajunge la politie sau nu? In momentul acela politia nu a fost chemata. Multumesc
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 11:09, 17 Aprilie 2017
Prrsoana in cauza nu a fost legitimata deloc nu s a chemat politia atat doar ca a platit produsele suatrase din magazin. Doresc sa stiu daca poate sa fie urmarita de politie ulterior sau nu?
Prrejudiciul a fost recuperat dar fapta ramane.
Magazinul poate sesiza politia in termen de 2 luni de la data luarii la cunostinta a savarsirii faptei.
Dar este posibil si sa renunte la sesizarea politiei daca prejudiciul nu a fost mare, a fost recuperat iar hotul a fost un tanar/ o tanara fara minte.
Magazinul poate sesiza politia in termen de 2 luni de la data luarii la cunostinta a savarsirii faptei.

Furtul nu se sesizeaza la plangerea prealabila, decat in cazul faptelor săvârşite între membrii de familie de către un minor în paguba tutorelui ori de către cel care locuieşte împreună cu persoana vătămată sau este găzduit de aceasta, iar conf. c.p.p. termenul introducerii plangerii prealabile este de termenul de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârşirea faptei.

Intr-adevar, ptr.furtul prevazut de art.228-230 NCP nu este ncesara plangerea prealabila,ci doar ptr.cazul prevazut de art.231NCP,(furtul savarsit intre membrii familiei de catre un minor in paguba tutorelui,ori de cel care lociueste impreuna cu persoana vatamata sau este gazdutia de aceasta).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt, termen depunere plângere specialTime specialTime Cat timp am la dispozitie sa depun plangere penala in cazul unui furt? (vezi toată discuția)
Dosar camera preliminara - pot invoca ceva dupa noul cod? pauldorin87 pauldorin87 in luna august 2012,mama partii vatamate sesizeaza politia pentru patrundere prin efractie in locuinta fiicei sale.organele de cercetare incep urmarirea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. aseara in jurulm orei 18.00 am sustras dintr-un magazin ... eucalipt eucalipt buna ziua. aseara in jurulm orei 18.00 am sustras dintr-un magazin 2 perechi lenjerie intima din prostie, la iesire m.a oprit securitatea am returnat produsele ... (vezi toată discuția)