avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Executare silita sot pentru pensie de intretinere ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Executare silita sot pentru pensie de intretinere minor din casatorie anterioara

sunt recasatorita a 2 oara sotul actual si el a ai fot casatorit inainte de 2 ori din casatoria noastra na rezultat nici un copil din penultima lui casatorie a rezultat un copil la divorul lui sau inteles verbal ca nu are pretentii fosta sotie la pensie de intretinere acum dupa 14 sa razgindit a avut loc un proces prin care dinsa cere drepturile cu privire la pensia de intretinere a copilului e dreptul lui e si normal lucrul asta ce e mai dureros e ca acuma a primit o instiintare dupa 10 luni de la proces o instiintare in care i se aduce la cunostinta ca sa puna la dispozitia avocatului toate veniturile cit si cele mobile si imobile in cota parte care i se revin din asta inteleg ca este executat silit ? dar pe mine legea nu ma apare nam nici o legatura cu divortul lor si nici cu acest copil mai cu seama ca casa in care locuim inca nu e achitata la banca mai am destule rate de acitat bunurile imobiliare majoritatea sunt facute in urma unei vinzari a unei mosteniri in urma decesului parintilor mei si plus de asta eu trebuie sa stau toata viata cu frica in san si sa nu pot face nimic ( achizitionari de renoire a nei mobile sai aparat electric si electrocasnic cit si la renovarea sau imbunatatirea locuintei) primul lucru care ma gindesc sa il fac e mai intai sa dau si eu divort de el si sa fac un partaj prin care dumnealui daca o vrea sa recunoasca de unde provin bunurile mobile cit si cele imobile daca nu sa ia ce doreste si sa plece de unde a venit ca eu una nam sa stau la batrinete sa impart pensia mea cu un strain sau alte bunuri ca asa cum sa trezit fosta lui sotie dupa 14 ani de zile se poate trezi si dupa 25 sau 30 de ani
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:34, 20 Aprilie 2017
Nu vă execută silit pe dvs, stați liniștita. De bunurile dvs personale care le aveți de dinaintea căsătoriei nu se va atinge nimeni. Iar de aveți bunuri imobile și mobile comune, acestea nu pot fi executate silit până mai întâi sunt partajate, și numai cota lui parte va fi executată silit.
Nu trebuie să divorțați că prin divorț, nici nu câștigați nimic în plus, și nici nu pierdeți nimic.
multumesc frumos
problema e ca toae bunurile imobile si mobile sau cumparat in timpul casatoriei cu el adica am vandut mostenirea parinteasca fiind 2 surori am impartit banii cu cota de bani care mia revenit nu ami ajungeau sa cumpar o alta locuinta asa ca din ei am dat avans la banca si cu un imprumut bancar miam cumparat alta locuinta din restiul banilor reamasi sa mobilat locuinta iar acuma ce ma seaca de puteri cel mai mult e ca acuma prin lege trebuie sa impart cu el binenteles si partea lui (care tot din urma parintilor mei o are) sa o imparta cu un copil care nu am nici o legatura cu el? deaceia mam gindit (nu stiu daca procedez corect ) teama mare e ca toata viata am sa stau cu frica
Doamnă, cred că sunteţi în eroare.
Câţi ani are copilul? Pensia de intreţinere se datorează de la data care scrie în sentinţa judecătorească, citiţi sentinţa, poate datoria din urmă este pe 1-2 ani.
Copilul moşteneşte cotă parte din averea tatălui, după decesul acestuia. tatăl are , şi el, doar o parte din bunurile comune.
cind a divortat actualul meu sot copilul avea 4 ani atunci prin intelegere verbala sa ajuns la intelegere ca dinsa ca mama nu are pretentii la pensie (probabil pensia era prea mica caci mai platea pensie la 2 copii inaintea casatoriei cu aceasta doamna ) (actualul sot a mai fost casatorit de 2 ori inaintea casatoriei noastre rezultind din prima casatorie 2 copii din a doua 1 si actual niciunul) pe atunci platea deja 2 pensii celui de al treilea revenindui ca suma foarte putin de atunci au trecut 14 ani fara ca aceasta doamna sa se gindeasca la pensia de intretinere a minorului facind calcule banuiesc ca a gindit ca pensia de intretinere a celor 2 copii sa terminat si acuma pentru mine cel mai derajant este faptul ca ma deranjat tacerea ei atitea ani si acuma asa deodata ma rog cere pensie care e legal sa ceara pentru drepturile copilului minor daca se cerea de la inceput poate stiam cum sa imi asez treburile in asa fel incit acum dupa ani sa nu fiu pusa in fata unui fapt care ma atinge in bugetul familiar care si el e vai de capul lui ir bunurile obtinute prin casatorie poate nu le faceam pe numele atual in asa fel incit sa nu trebuiasca sa impart cu aceasta doamna si ceea ce am dobindit in urma parintilor mei atita timp cit majoritatea actelor sun facute pe numele actual si binenteles prin lege ele se impart in mod egal in definitv sa inteleg ca am facut o pomana si atita tot sa ia ce vor si ce vrea si nu ami doresc decit sa fiu linistita pe anii ce vor urma fara a fi implicata nici macar emotional in acest taraboi

Alte discuții în legătură

Succesiune;pensie alimentara ContSters7705 ContSters7705 -Care sunt drepturile succesorale ale copiilor (in cazul unui imobil) in situatia in care parintele natural a decedat ? Sotul ramas in viata, a avut un mariaj ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara si partaj LidiaSchechter LidiaSchechter Parintii nostri au divortat acum 15 ani si nu au facut partaj de bunuri si nici nu au stabilit o pensie alimentara pentru noi doi copii. Din pacate mama ... (vezi toată discuția)
Soțul meu mi-a lăsat, prin testament, toate bunurile lui mobile și imobile. poate ataca testamentul copilul său din prima căsătorie? AlinaDumitrache AlinaDumitrache in urma deteriorarii relatiei dintre sotul meu si copilul lui din alta casatorie , acesta mi-a lasat prin testament mie , actuala sotie toate bunurile mobile ... (vezi toată discuția)