avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Concesionare teren
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Concesionare teren

Am cumparat prin act notarial autorizatia de constructie pentru o locuinta individuala de la o persoana fizica ce concesionase un teren pentru constructia acelei locuinte si care obtinuse autorizatia de construire respectiva. Cel care are terenul concesionat nu a construit nimic pe baza autorizatiei de constructie pe care o obtinuse si pentru ca nu putea sa imi vanda obiectul autorizatiei de constructie, sau macar o parte din el, fundatia de exemplu, mi-a vandut autorizatia doar. Scopul final era preluarea concesiunii terenului pe baza actului notarial de cumparare a autorizatiei de constructie. Conform legii 197 din 2016 care modifica legea 50, este posibil sa construiesc eu pe baza autorizatiei de constructie cumparate, sa notez in cartea funciara constructia partiala pe numele meu chiar daca terenul e concesionat pe numele altcuiva, cel care mi-a vandut autorizatia de construire, proprietarul terenului fiind de fapt primaria, si apoi sa cer primariei sa treaca terenul concesionat pe numele meu? Va multumesc mult.

Alte discuții în legătură

Concesionare teren privat al primariei beatrice cucu beatrice cucu Buna ziua Am o intrebare la care nu am gasit raspuns in legea concesiunii, terenul pe care doresc sa-l concesionez trebuie sa fie liber de sarcini - ... (vezi toată discuția)
Probleme de intabulare.... TomaGradinaru TomaGradinaru O societate agricola a cumparat in 1990 un fost IAS cu o cladire si un teren. In prezent Primaria din raza respectiva a castigat terenul. Societatea vrea sa ... (vezi toată discuția)
Construirea unei mansarde nita83 nita83 buna ziua .eu stau intrun apartament cu o camera care este pe numele parintilor.stau la et.3 este ultimul.deasupra mea pot sami construiesc mansarda.as ... (vezi toată discuția)