avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de proprietari

Care este modalitatea de a ma retrage din Asociatia de proprietari? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 11:42, 19 Aprilie 2017
Care sunt motivele pentru care doriti sa va retrageti din asociatie?

Retragerea nu rezolva nimic, aveti aceleasi obligatii ca si restul proprietarilor care sunt membri si trebuie sa respectati toate hotararile asociatiei si deciziile comitetului executiv.

Prin ramanerea in asociatie aveti dreptul sa va spuneti punctul de vedere in cadrul adunarilor generale cu privire la activitatea asociatiei.

Daca nu veti mai fi membru nu veti putea vota hotararile AG si nici nu avea vreo opinie referitoare la activitatea asociatiei ptr simplul motiv ca asociatia este a membrilor proprietari si nu a nemembrilor.

Art. 9
Proprietarii membri ai asociatiei de proprietari au dreptul sa participe, cu drept de vot, la adunarea generala a proprietarilor, sa isi inscrie candidatura, sa candideze, sa aleaga si sa fie alesi in structura organizatorica a asociatiei de proprietari. Pentru a beneficia de dreptul de a fi ales, persoana in cauza trebuie sa aiba capacitate deplina de exercitiu.

Art. 24
(4) Hotararile adunarii generale a asociatiei de proprietari sunt obligatorii si pentru proprietarii din condominiu care nu au fost prezenti la adunarea generala, precum si pentru proprietarii care nu sunt membri ai asociatiei de proprietari.
cyan a scris:

Care sunt motivele pentru care doriti sa va retrageti din asociatie?
......


Cred ca in discutia de mai jos se afla motivele :
www.avocatnet.ro/content/for...

Modalitatea: o simpla cerere scrisa...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Membru asociatie de proprietari xp-kry xp-kry Cum devii membru a unei asociatiii de proprietari deja infiintata ?Proprietarul care a achizitionat un apartament ( la mult timp dupa ce asociatia a fost ... (vezi toată discuția)
Rude de gradul intai care domiciliaza in proprietatea din cadrul asociatiei pot candida la functia de presedinte al asociatiei de proprietari claudiucatalin claudiucatalin daca domiciliez in apartamentul parintilor mei care sunt proprietarii apartamentului pot candida la functia de presedinte al asociatiei de proprietari? (vezi toată discuția)
Presedinte asociatie proprietari dumitrucera dumitrucera Este obligatoriu ca presedintele unei asociatii de proprietari sa fie proprietar si daca da, unde este stipulat?Mentionez ca presedintele asociatiei nu este ... (vezi toată discuția)