avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recalculare pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recalculare pensie de intretinere

Buna ziua,
Cum ar putea sa-i fie verificate periodic veniturile fostului sot fara sa depun de fiecare data cerere de majorare a pensiei de intretinere la judecatorie?Mentionez ca primesc 80 de lei pe luna ,deoarece acum un an sotul a adus in judecata adeverinta de venit minim pe economie.De atunci tot atat plateste,iar eu nu am de unde sa stiu cat castiga.De la ultima cerere de majorare instanta a hotarat ca are obligatia de plata in cuantum de 16% din venitul lui net.Practic,el plateste cat doreste,deoarece eu nu am posibilitatea sa-l verific.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 18:22, 19 Septembrie 2009
=D>.....asta a fost buna.......
Nu te ajuta nimeni, stai linistita...nici macar justitia...Tu ai dreptul ca din 6 in 6 luni sa ceri majorare de pensie de intretinere, dar....uite cum e de fapt in realitate : daca "fostului" nu i s-au majorat veniturile si-si mai pune si un avocat sa-l reprezinte...ai sa pleci din tribunal si cu "cheltuieli de judecata " lipsa in portofel...
Stii ca poate fi si mai rau? Daca fostul i-si schimba locul de munca si te duci sa faci cerere de majorare, instanta te obliga sa-i spui noul loc de munca, altfel nu obtii nimic...( e cam asa, prinde tu hotul si sa vezi ca eu, instanta o sa-l bag in puscarie...).
Cu alte cuvinte, TU esti singura care lupti pentru tine si copilul tau...si te sfatuiesc sa ceri marire de pensie numai in momentul in care stii sigur locul de munca si mai ales, stii sigur ca i s-a modificat salariul fie si cu un leu...
Da, situatia este cam airea si deranjul mare dar ce sa faceti.
Puteti solicita si judecatrea cauzei in lipsa iar avocat nu cred ca va trebuie decat sa va faca actiunea.
Si cu cheltuielile de judecata poate fi aiurea situatia.
Solutia ar fi sa evitati pe cat posibil sa faceti cheltuieli.

avocat Claudiu Lascoschi
Cunoasteti locul de munca al fostului sot ?Daca raspunsul e afirmativ , faceti o adresa societatii , in calitate de reprezentant legal aveti aceasta posibilitate , in vederea aflarii veniturilor realizate.

Daca nu aveti cunostinta societatii unde tatal copilului isi desfasoarea activitatea , adresati-va ITM-ului .

Si Administratia Financiara va poate furniza informatii despre anumite venituri realizate de catre fostul sot.

Succes.;)
Sau apelati la un avocat care sa va solicite relatiile necesare de la ITM, ANAF si societatea angajatoare
Este adevarat ca un avocat s-ar misca mai repede stiind exact ce are de facut.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara krisztinasocaciu krisztinasocaciu Buna seara. In legatura cu pensia alimentara am o nelamurire. Am divortat fara avocat .....pensia alimentara s-a hotarat 25% din veniturile realizate de ... (vezi toată discuția)
Cerere de majorare pensie alimentara MihaelaBog MihaelaBog Buna ziua, Care este procedura in cazul in care doresc sa introduc o actiune de majorare a pensiei alimentare fara a mai apela la un avocat ( imi lipsesc ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara roxi13 roxi13 Care este venitul care se ia in calcul la stabilirea pensiei alimentare? Cel brut sau cel net? Fostul meu sot nu imi spune niciodata ce salariu are, ii ... (vezi toată discuția)