avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cerere de majorare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cerere de majorare pensie alimentara

Buna ziua,
Care este procedura in cazul in care doresc sa introduc o actiune de majorare a pensiei alimentare fara a mai apela la un avocat ( imi lipsesc posibilitatile materiale), as putea depune o astfel de cerere la tribunal, cum trebuie formulata, ce acte trebuiesc atasate, in fine ce trebuie sa fac?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: MihaelaBog , utilizator 11:34, 5 Noiembrie 2009
Modelul de "cerere majorare pensie intretinere" il gasiti pe net.
Un sfat din experienta: daca nu stiti locul de munca actual al "fostului", sau daca nu i s-a modificat salariul ( daca nu s-a majorat fie si cu un leu ), mai bine mai asteptati pentru ca va fi o batalie pierduta( daca el i-si angajeaza avocat, veti plati si cheltuielile de judecata...deci o gaura in buget...)
Este o actiune simpla, care se depune in dublu exemplar la registratura judecatoriei din orasul in care locuiti, eu cred ca nu se justifica prezenta unui specialist ( avocat) in acest caz. Inca ceva, trebuie sa va justificati si d-vs cererea de majorare ( au crescut nevoile copilului, exemplu - gradinita, etc.)
P.S. Neaparat copie dupa certificatul de nastere al copilului.
Succes!
Depuneti actiune de majorare a pensiei de intretinere la judecatorie. Va trebui sa aveti motive temeinice pt care cereti majorarea(de ex stiti ca sotul dvs are venituri mai mari decat cele avute in vedere la stabilirea cuantumului pensiei de intretinere) Nu necesita prezenta unui avocat dar dvs trebuie probati cererea de majorare.
Art.10 din codul de procedura civila instituie , pentru pensia de intretinere(notiune care presupune stabilirea si majorarea , nu insa sistarea , eventual micsorarea cuantumului acesteia ) o competenta teritoriala alternativa.

O asemenea actiune e de competenta judecatoriei in a carei raza teritoriala domiciliati dumneavoastra, ca reclamant .Sau de competentei celei in a carei raza teritoriala domicilieaza paratul.

Adresele , in vederea obtinerii de informatii privind veniturile salariale le puteti transmite societatii unde isi desfasoara activitatea sotul , sau catre ITM.
Alte venituri ce prezinta o durabilitate in timp (veniturile din contractele de inchiriere, spre exemplu) va pot fi puse la dispozitie de catre Administratia Financiara.

Succes.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Va multumesc pentru rasunsuri.
D e marit veniturile stiu sigur ca sunt marite, iar nevoile copilului sunt justificate, pot aduce dovada faptului ca , copilul frevcventeaza diverse optionale la gradinita, cat si in particular este inscris la diverse cursuri.
Dar daca nu imi aduce adeverinta de la servici, eu as putea sa cer direct angajatorului si unde anume, la resurse umane?Asta in situatia de acum ca stiu unde lucreaza, dar pe viitor daca nu voi stii unde lucreaza cum as putea obtine adeverinta de venit a fostului sot? Nu se pune problema veniturilor decat cele din salariu.
Adeverinta cu veniturile pe ultimele 6 luni este ceruta de INSTANTA, si va fi comunicata obligatoriu instantei de catre angajatorul "fostului".
ATENTIE !!!
Daca nu stiti actualul loc de munca, adresele facute la ITM de catre dumneavoastra nu vor avea decat un raspuns standard :
"...sunt date personale care nu vor fi comunicate decat la cererea INSTANTEI "
.
Trebuie sa cereti INSTANTEI sa faca adresa catre ITM.
Succes!

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie de intretinere delia_cj delia_cj Buna ziua, Cum ar putea sa-i fie verificate periodic veniturile fostului sot fara sa depun de fiecare data cerere de majorare a pensiei de intretinere la ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara krisztinasocaciu krisztinasocaciu Buna seara. In legatura cu pensia alimentara am o nelamurire. Am divortat fara avocat .....pensia alimentara s-a hotarat 25% din veniturile realizate de ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie de întreþinere buiavasi buiavasi Am în întreţinere un copil în vîrstâ de 12 ani, eleva in cl.VII.As dori sa stiu cum se procedeaza în situaţia în care doresc sa il dau în judecată ... (vezi toată discuția)