buna ziua,
am un debitor si cand l-am cautat pe recom sa-i aflu starea firmei aflu k este suspendata t:(emporar activitatea, in aceasta situatie ce sanse am sa mai recuperez?:(
Suspendarea activitatii societatii nu atragea si suspendarea drepturilor si obligatiilor acesteia, respectiv plata taxelor, impozitelor, obligatiilor contractuale etc. In vederea recuperarii datoriei, notificati in scris societatea debitoare; daca aveti o creanta certa, lichida si exigibila, adresati-va instantei cu cerere de emitere a ordonantei cuprinzand somatia de plata.
notificati SC respectiva prin executor judecatoresc.
in cazul in care nu va da curs notificarii, formulati actiune in instanta, avand ca obiect somatia de plata .
In materie comerciala nu este obligatorie punerea in intarziere (notificarea) debitorului, cu atat mai putin notificarea prin executor judecatoresc.
Daca mergeti in instanta pe somatia de plata nu este necesara nici convocare la conciliere.
Parerea mea este ca ar fi bine totusi sa le trimiteti o notificare, poate aveti o surpriza si fac plata!
Buna!
Am auzit in ultima vreme de la ceva avocati cum ca daca ar fi suspendata activitatea unei firme n-ar mai curge penalitati pentru datoriile la stat acumulate pana la suspendare.
Ce parere aveti?
Somatie de plata
miruna.c
vreau sa merg pe somatie de plata pentru recuperarea unor creante
ideea e ca observ ca exista intarzieri si din partea societatii creditoare
ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Plata nedatorata
robertsega32
Am platit, din eroare, o factura de doua ori. Am incercat, pe cale amiabila, recuperarea platii nedatorate efectuate. Nu am reusit. Am facut si invitatie la ... (vezi toată discuția)