avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am nevoie de adeverință de activitate și de copie ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am nevoie de adeverință de activitate și de copie după carnetul de muncă. De unde pot sa obțin aceste acte?

Sunt angajat al unei firmei de mai bine de 10 ani și de curând m-am hotărât sa imi depun actele de angajare la o alta firma. Printre documente mi se solicita copie carnet muncă și adeverință de activitate începând cu anul 2011. As vrea sa stiu de unde pot procura actele in cauza.

Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:58, 21 Aprilie 2017
Incepand cu 01.01.2011, adeverintele de vechime se pot obtine numai de la fostii angajatori, lichidatorii judiciari sau de la detinatorii legali ai arhivei angajatorului respectiv.

Carnetul de munca il aveti ?
Adeverințele de vechime coincid cu adeverințele de activitate? Întreb pentru ca nu as dori sa pierd oportunitatea pentru ca nu corespund.
Carnetul de munca ar trebui sa fie la mine?
Adeverințele de vechime coincid cu perioada in care v-ati desfasurat activitatea la un angajator.

Incepand cu 01.01.2011 a fost abrogat Decretul 92/1976 privind carnetele de munca. Prin urmare, angajatorii care pastreaza si completeaza carnetele de munca trebuiau sa le elibereze titularilor in mod esalonat, pana la data de 30 iunie 2011, pe baza de proces-verbal individual de predare-primire.
De asemenea, Inspectoratele teritoriale de munca ce detin carnetele de munca ale salariatilor trebuia sa le elibereze pana la data mai sus mentionata .

Astfel, aveti doua posibilitati, pentru a intra in posesia carnetului de munca, daca acesta nu se afla in posesia dvs.:
- fie va adresati fostilor dvs angajatori;

- fie va adresati ITM-ului in raza caruia fostii dvs angajatori au sediul social.
Ultima modificare: Vineri, 21 Aprilie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se face cu carnetele de munca? Bardac Nelu Bardac Nelu In institutia in care lucrez, sa decis ca de la data de 01.11.2011, carnetele de munca, sa fie date fiecarui angajat in parte.... Mentionez, ca nu sunt ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de vechime liliigretz liliigretz Adeverinta de vechime pentru un angajat se elibereaza pe toata perioada lucrata intr-o unitate sau numai pentru perioada 01.01.2011 pana in prezent? Mentionez ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ,cartea mea de munca a rămas la unitatea unde am ... 2207 2207 Bună ziua ,cartea mea de munca a rămas la unitatea unde am lucrat pana în 2005 ...acum am trinis email pentru a afla cum o pot ridica și ei m au ... (vezi toată discuția)