avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Popriri pe un salariu net de 600 lei
Discuție deschisă în Executare silită

Popriri pe un salariu net de 600 lei

Avem un angajat cu contract de munca pe perioada nelimitata, cu timp de lucru 4 ore/zi. Salariul brut este de 800 lei iar salariul net a fost in luna martie de 609 lei.
In data de 15.03.2017 am primit de la un executor judecatoresc o adresa pentru infiintarea popririi intr-un dosar de executare silita. Am facut decizia de infiintare a popririi pentru 1/3 din salariul net si am virat in contul executorului suma de 203 lei aferenta salariului pentru luna Martie.
Acum am primit o noua adresa de poprire, de la acelasi executor, dar pentru un alt dosar de executare.
Avand in vedere ca in acest moment, datorita primei popriri, salariatul mai primeste un salariu net de 406 lei, mai pot popri inca 203 lei iar netul sa ramana 203 lei ?
Nu avem jurist dar am aflat de la o cunostinta ca nu se poate infiinta poprire in urma careia salariatul sa incaseze mai putin de 400 lei/luna.
Va rog sa ma ajutati si cu articolul de lege (daca exista).
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Isaisa2688 , utilizator 14:42, 23 Februarie 2018
Valoarea totala a retinerilor din salariu, in cazul mai multor retineri, nu poate depasi 1/2 din salariul net.
Sunt aplicabile preved.art.729(3)NCPC"Veniturile din munca sau orice alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia,in cazul in care sunt mai mici decat cuantumul salariului minim net pe economie,pot fi urmarite numai asupra partii ce depaseste jumatate din acest cuantum."
gabivoch a scris:

Am facut decizia de infiintare a popririi pentru 1/3 din salariul net si am virat in contul executorului suma de 203 lei aferenta salariului pentru luna Martie.
Acum am primit o noua adresa de poprire, de la acelasi executor, dar pentru un alt dosar de executare.
Avand in vedere ca in acest moment, datorita primei popriri, salariatul mai primeste un salariu net de 406 lei, mai pot popri inca 203 lei iar netul sa ramana 203 lei ?
Nu avem jurist dar am aflat de la o cunostinta ca nu se poate infiinta poprire in urma careia salariatul sa incaseze mai putin de 400 lei/luna.

Ați greșit din perspectiva legii și când ați făcut poprirea de 203 lei la un salariu net de 609 lei.
Popririle se fac numai pentru cuantumul care depășește 532,50 lei.
532,50 reprezintă 50% din salariul minim net.
Angajatul dvs trebuie să plece acasă lunar cu 532,50 lei în mână.
609 - 532,50 = 76,50
Dacă de acum va avea 2 popriri, se va împărți 76 lei la 2 și fiecare creditor va primi câte 38 lei.
Buna ziua as avea si eu o intrebare ma poate ajuta cineva. Sunt insarcinata si medicu ma scos in sarcina cu risc intrebarea mea este se poate face porire pe salar atat timpt cat eu o sa fiu in concediu medical 120 de zile pentru saecina cu risc. Va rog ajutatima cu un raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuantum poprire salar 900 lei brut deeaa5 deeaa5 Buna ziua, am o intrebare. Pentru un salariat care are CIM cu 4 ore/zi si salar brut 900 lei brut/ 694 lei net (salar de baza cu o persoana in intretinere) ... (vezi toată discuția)
Poprire asupra veniturilor salariale de catre un executor judecatoresc bozatanta bozatanta Buna ziua! Mi s-a infiintat o poprire asupra veniturilor salariale in calitate de girant intr-un contract de credit.Venitul meu net este de 508 lei pe un ... (vezi toată discuția)
Suma poprita Dana Sirean Dana Sirean Daca venitul este de 922 lei, salariul minim net pe economie 1065, care este suma de poprit, respectiv cuantumul acesteia? Mentionez ca exista 2 titluri ... (vezi toată discuția)