avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ridicarea minorilor de la un parinte iresponsabil .
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ridicarea minorilor de la un parinte iresponsabil .

Buna ziua . Doresc sa aflu actiunile ce trebuie desfasurate pentru a lua doi minori de la mama lor , daca aceasta paraseste tara in repetate randuri ( fara a declara la Primarie , dir. asistenta sociala ) lasandu-i in " grija " actualului sot . Sunt probleme tensionate intre cei doi parinti ( mama si actualul sot ) si minori , datorate modului de educare ( jigniri , interziceri de la activitati sportive , confiscari de bunuri ce nu le apartin parintilor actuali , ... , impotrivirea de a tine legatura cu celalalt parinte , adica cu mine ) .
Mentionez ca minorii vor sa plece de acolo si sa se mute cu totul la mine .
As dori sa-i iau cat mai rapid de acolo . Consider ca nu este un mediu sanatos pt cresterea copiilor .
Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 14:52, 23 Aprilie 2017
Deschideţi acţiune de schimbare domiciliu minori şi, concomitent, ordonanţă preşedinţială cu acelaşi obiect.
Dacă copiii sunt suficient de mari, vor fi ascultaţi de instanţă, dacă sunt mai mititei, se va face evaluarea psihologică a acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reancredintare minor (11 ani si 5 luni) grecu cristian grecu cristian Cum obtin reancredintarea minorei daca aceasta a fost incredintata mamei in urma divortului.Acum copilul de 11 ani si 5 luni, sustine ca este agresata, fizic ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va relatez urmatoarea situatie: familie tanara cu ... LIVIADOBER LIVIADOBER Buna ziua, Va relatez urmatoarea situatie: familie tanara cu doi copii minori; situatii conflictuale intre parinti care duc la imposibilitatea de a mai ... (vezi toată discuția)
Divort, incredintare minor si partaj Iris_64 Iris_64 Doresc sa inaintea actiunea de divort si as vrea sa stiu la ce sa ma astept. Avem un baiat de 13 ani pe care il vrem amandoi .Sotul meu nu lucreaza ... (vezi toată discuția)