avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua - pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua - pensie de intretinere

Am un baiat din prima casatorie,iar tatal lui ii plateste pensie de 150 lei din 2010,conform minimului pe economie de atunci.As vrea sa il dau in judecata pt marirea pensiei,dar cu cat ii va creste pensia avand in vedere ca el mai are un baiat de 2 ani.Este plecat in Irlanda dar nu stiu daca lucreaza cu acte.Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Dana I , utilizator 02:57, 24 Aprilie 2017
Dacă nu lucrează legal sau nu puteţi dovedi că lucrează legal, se va stabili raportat la venitul minim et pe economie din Romania, şi se stabileşte o pensie cu limita maximă de 16.66% , raportat la 1450 lei brut sau 1065 lei net, funcţie de instanţă, adică între 177 şi 241 lei lunar.
Multumesc frumos!
As mai avea o intrebare:se imparte calculul pensiei la doi?avand in vedere ca are doi copii??Multumesc
Da, se împarte 1/3(33%) la 2 și rezultă 16,66% pentru fiecare copil in parte.
Am inteles.Multumesc din suflet!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara mihaeladiananita@gmail.com mihaeladiananita@gmail.com Buna ziua. Primesc o pensie alimentara 200roni adica 25%din salar,avand in vedere ca salarul minim p economie s_a marit din ianuarie 2017 cat pot primi acum?? (vezi toată discuția)
Marire pensie alimentara Anca Ilinca Anca Ilinca Buna dimineata! Ma numesc Ilinca , am divortat acum 5 ani. Am in intretinere un minor(13 ani) si primesc o pensie alimentara lunara de 150, suma cu care m am ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara Oana83&David Oana83&David Buna ziua, Eu si sotul traim si Londra si am fost casatoriti 5 ani. In urma casatoriei a rezultat un baiat de 4 ani care locuieste cu mine de 2 luni de cand m ... (vezi toată discuția)