avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... cursul de formare-vechime in munca?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

cursul de formare-vechime in munca?

Buna ziua!
(Mai intai, as vrea sa va spun ca acest site Avocatnet.ro merge foarte greu, uneori deloc-nu incarca pagina, sau nu primesc raspuns.Va rog sa luati legatura cu cine trebuie ca sa repare.Multumesc mult)

Primesc ajutor social si trebuie sa prestez niste zile de munca pe luna.In Legea 416 a venitului minim garantat se spune ca persoanele care urmeaza un curs de formare profesionala gratuita e scutita de acele zile de munca.
Este adevarat?
A doua intrebare: perioada in care urmez acest curs se considera vechime in campul muncii?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:16, 24 Aprilie 2017
1. Legea 416/2001
art.7^2
Face excepţie de la îndeplinirea obligaţiilor prevăzute la art. 6 alin. (2) şi a condiţiei prevăzute la art. 7 alin. (1) persoana aptă de muncă şi care se află în una dintre următoarele situaţii:
......
c) participă la un program de pregătire profesională;
.....

art.6
....
(2) Pentru sumele acordate ca ajutor social, conform prevederilor prezentei legi, una dintre persoanele majore apte de muncă din familia beneficiară are obligaţia de a presta lunar, la solicitarea primarului, acţiuni sau lucrări de interes local, fără a se putea depăşi regimul normal de lucru şi cu respectarea normelor de securitate şi igienă a muncii.
.....

Asadar, persoanele care participa la un curs de pregatire profesionala sunt scutite de a presta lunar actiuni sau lucrai de interes local.

2. Perioada respectiva nu constituie vechime in munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 416 - precizare ContSters207843 ContSters207843 Daca o familie beneficiara de Venit Minim Garantat este compusa din tatal fara loc de munca si fiica studenta, trebuie sa presteze ore de lucru doar pentru ... (vezi toată discuția)
Ajutor social serena91 serena91 Buna seara, sunt mama singura si beneficiez de alocatie complementara de 107 lei si ajutor social de 213 lei, pentru un singur copil ( are 4 ani si 8 luni). ... (vezi toată discuția)
Trebuie neaparat sa prestez munca in folosul societatii? Nicokriss Nicokriss O persoană care are soțul în detenție și crește 5 copii cu vârste cuprinse între 4-17 ani, nu beneficiază de venituri, doar ajutor social, poate ... (vezi toată discuția)