avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... contract de munca
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

contract de munca

Buna seara,
Un angajat are poprire pe salariu de la executor judecatoresc, mentionez ca angajatul se afla in concediu de lăuzie, beneficind de CCC,
- intrebarea mea este cum i se face poprirea pe salariu?
Cel mai recent răspuns: lyly64 , utilizator 20:36, 23 Aprilie 2017
OUG 111/2010 prevede :
art.20
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă nu pot fi urmărite silit decât în vederea recuperării, conform legii, a sumelor încasate necuvenit cu acest titlu.
....

Art.729 C.proc.civ.
.....
(7) Alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii.

Prin urmare, nu se va aplica poprirea pe indemnizatia pentru CCC.
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire indemnizatie crestere copil vatafuflorentina vatafuflorentina Buna ziua,am o datorie catre banca brd si ieri am verificat cardul si am constatat ca apare suma restanta pe care o am de dat,intrebarea mea este imi pot face ... (vezi toată discuția)
Poprire concediu de maternitate/indemnizatie crestere copil. gabrielstr gabrielstr Buna ziua, Sotia mea este insarnicata si, din pacate, are poprire, pentru un credit neplatit, de 1/3 din salariu. Intrebarea mea este daca veniturile din ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie poprire mariaadriana86 mariaadriana86 se poate sa nu primesc indemnizatia copilului daca am o amenda la onjn?am inteles ca pana nu platesc amenda nu imi primesc dosarul si daca o sa l primeasca o ... (vezi toată discuția)