avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare datorie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare datorie

Bună ziua. Am mare nevoie de un sfat. Acum aproape 4 ani în septembrie 2013 am împrumutat un fost coleg de serviciu cu suma de 1000 de euro. La momentul respectiv nu am cerut de la el nici o semnătura, nu am mers la notar, totul a fost pe încredere. Din păcate a refuzat să-mi restituie vreun ban în tot acest timp. În luna ianuarie 2016 în urma insistențelor mele a acceptat să-mi dea in scris , să recunoască împrumutul. Declarația a fost scrisă de el și semnată de amândoi. Nu s-a făcut la notar. Totodată am doi martori care știu că i-am împrumutat banii. Am și convorbiri telefonice in care recunoaște datoria de 1000 de euro. Ideea este că de câte ori sun îmi spune că nu are bani. Au trecut aproape 4 ani și e greu de crezut că în 4 ani cineva nu poate returna o datorie de 1000 de euro. Este rea voință. Am obosit să tot dau telefoane și să mă milogesc de banii mei. Vă rog să mă sfătuiți ce pot face și dacă am șanse să recuperez banii in instanță. Mulțumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:29, 24 Aprilie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
Aveti o problema cu termenul de prescriptie.
Incercati sa luati banii fara judecata ca alfel in caz contrar nu cred ca veti rezolva.
Termenul de prescripție nu este de 5 ani? Adică nu am nici o șansă să-mi recuperez banii nici în instanță? Dar dacă apelez la o firmă de recuperatori de poate? Știu că la acești recuperatori trebuie să le dai comision dar măcar mai recuperez ceva decât nimic.
Am o chitanță la mână din ianuarie 2016 cu declarația celui care m-a păgubit in care acesta recunoaște, semnează și datează împrumutul. Nu poate fi luată în considerare din ianuarie 2016 și astfel să mă incadrez in termen?

Alte discuții în legătură

Pot recupera banii dati cu imprumut prin anul 2004? mariuca57 mariuca57 In 2003- 2004 am dat niste bani cu imprumut unor peieteni si pana acum imi tot spun ca nu au, sa mai astept sa faca rost. Nu am facut nicio chitanta de mana ... (vezi toată discuția)
Recuperare contract de imprumut laligabor laligabor Buna ziua, As dori sa stiu cum se poate recupera un imprumut, avand ca si creditor o persoana fizica, iar ca debitor o firma, termenul de restituire fiind ... (vezi toată discuția)
Recuperare imprumut Delinke Delinke In anul 2008 m-a sunat disperat o cunostinta, ca are nevoie urgent de 1000 euro, ca banca ii declara firma falimentara(sau asa ceva) si sa-l imprumut pentru ... (vezi toată discuția)