avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Recuperare contract de imprumut
Discuție deschisă în Executare silită

Recuperare contract de imprumut

Buna ziua,

As dori sa stiu cum se poate recupera un imprumut, avand ca si creditor o persoana fizica, iar ca debitor o firma, termenul de restituire fiind in 2013. Banii au fost imprumutati cu contract de imprumut, fara dobanda, semnat la un notar public.
Poate o terta persoana fi imputernicita de creditor pentru a apela la un executor? Mentionez ca acum creditorul locuieste in strainatate.
Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 22 Septembrie 2016
laligabor, utilizator
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 13:50, 22 Septembrie 2016
Sigur ca poate,atentie la termenul de prescriptie care este de 3 ani de la data cand trebuia restituit imprumutul!
Si la ce institutie trebuie apelat? La un executor? Imputernicirea unde se poate face in strainatate, la ambasada, consulat? Daca au trecut in luna a 6-a anul acesta 3 ani se mai poate face ceva?
Va multumesc anticipat!
Daca termenul de restituire era iunie 2016 si nu exista o plata partiala sau o recunoastere scrisa a datoriei de catre debitor care sa intrerupa prescriptia,s-a prescris!
Multumesc pentru raspunsurile prompte! Asta inseamna ca nu mai pot recupera datoria, sau ca e nevoie de o actiune in instanta pentru recuperarea datoriei? Este considerata recunoasterea scrisa a datoriei emailul?
Este o intreaga discutie in literatura juridica si practica daca un email poate fi considerat proba in justitie,puteti incerca,dar mailul de recunoastere trebuie sa vina de la debitor care sa poata fi identificat cu nume si prenume si adresat creditorului care trebuie la fel indentificat, si expediat in termenul de prescriptie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut dat prin cont bancar gigelas gigelas Buna ziua, In 2007,am imprumutat cuiva o suma considerabila,pentru achizitionarea unor stenturi ce i-au fost implantate,astfel incat i-am salvat viata ... (vezi toată discuția)
Contract imprumut-executare silita carmencita_44 carmencita_44 buna ziua, cu doi ani in urma am dat imprumutat bani unei persoane in baza unui contract de imprumut incheiat la notariat. debitorul nu ... (vezi toată discuția)
Credit bancar neachitat rodega7 rodega7 Este adevarat ca,un credit neachitat o perioada mai mare de timp (cativa ani) se prescrie ,daca o persoana care a contractat un credit (presupun ca nu conteaza ... (vezi toată discuția)