avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imprumut dat prin cont bancar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imprumut dat prin cont bancar

Buna ziua,
In 2007,am imprumutat cuiva o suma considerabila,pentru achizitionarea unor stenturi ce i-au fost implantate,astfel incat i-am salvat viata (fara aceste stenturi,nu mai functiona inima). Acesta se afla internat in spital si nu avea posibilitati financiare sa achite pretul stenturilor (spitalul nu le avea).A apelat la mine,iar eu i-am virat banii din contul meu personal,direct in contul farmaciei de unde s-au achizitionat stenturile. Factura era emisa pe numele pacientului.
Acum,acest om,refuza sa-mi returneze imprumutul.

Am extrasele de cont pe care este mentiunea ca banii au fost platiti pentru factura nr........pentru titular........... .
Am si alte inscrisuri,unde pacientul recunoaste ca nu a avut bani pt.achizitionarea stenturilor,dar s-a imprumutat. Imprumutul fiind dat in felul descris mai sus,direct farmaciei,prin virament bancar.
Cum as putea recupera banii platiti in acest mod,acestui individ ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 20:02, 26 Noiembrie 2012
printr-o cerere de chemare in judecata avand ca obiect restituire imprumut sau gestiunea de afaceri. aveti o problema prin faptul ca ati asteptat atat de mult timp de la data platii, astfel ca va trebui sa aratati motivele pentru care nu ati actionat in recuperarea banilor pana acum.
Vreti sa spuneti ca s-a prescris dreptul la actiune ?
da. s-a prescris dreptul de actiune daca nu faceti dovada intreruperii sau suspendarii prescriptiei extinctive pentru aceasta perioada.
Ce as putea invoca ptr.acoperirea acestei perioade ?
recunoasterea datoriei de catre debitor, forta majora, imposibilitatea dvs de a actiona datorita unei cauze mai presus de vointa dvs.

Alte discuții în legătură

Termen recurs - pierdut din vina avocatului gigelas gigelas Buna ziua, Un avocat ales,a depus o cerere de interventie in nume propriu,pentru persoana X, care trebuia sa isi recupereze o suma de bani de la una dintre ... (vezi toată discuția)
Recuperare imprumut dat unei rude Ana_dana Ana_dana Buna ziua, Acum 2 ani de zile am imprumutat o ruda apropiata cu promisiunea ca voi primi banii inapoi in 2 luni. Au trecut mai bine de 2 ani de atunci si ... (vezi toată discuția)
Recuperare imprumut de la persoana fizica ContSters49480 ContSters49480 acum 3 ani am imprumutat o suma de bani unei persoane in baza unui contract de imprumut, prostia mea, fara a-l autentifica la avocat sau notar. Prin contract ... (vezi toată discuția)