avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nerecunoastere copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nerecunoastere copil

in urma unei relatii a rezultat un copil...tatal m-a abandonat din momentul in care i-am spus ca sunt insarcinata, iar in urma incercarilor de a discuta despre copil am primit raspuns "nu este al meu" (jignire mai mare nu puteam primi) Care este procedura pt a demonstra paternitatea?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:15, 28 Aprilie 2017
Il actionati in judecata pt stabilirea paternitatii. ce varsta are copilul acum ?
1 An...e trecut pe numele meu doar
Puteti sa ii tretindeti si jumatate din cheltuiala cu sarcina si lauzia.
Asta pana cand face copilul 3 ani, apoi, se prescrie dreptul la actiune pt aceste cheltuieli.
Cum pot dovedi cheltuielile? nu m-am gandit sa pastrez bonuri pt lapte praf, scutece, etc
Dacă doriți puteți investi instanta de judecata cu o acțiune în stabilirea paternității. Ulterior puteți cere și pensie alimentara.

Alte discuții în legătură

Copil nenascut planurinoi planurinoi Buna ziua! In primul rand felicitari pentru activitatea desfasurata,va citesc zilnic postarile și azi am nevoie, la randul meu, de ajutorul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara minor serban.m serban.m Buna ziua,as dori sa stiu pentru recunoasterea unui minor de catre tata in instanta,stabilirea pensiei alimentare si cheltuieli de judecata,se poate obtine si ... (vezi toată discuția)
Cand pot face testul de paternitate? Oanadombos Oanadombos Buna seara,am trăit în concubinaj cu tatăl fetiței mele timp de 4 ani jumate,relația s-a deteriorat în timpul sarcini ceea ce a dus si la despărțire, ... (vezi toată discuția)