avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce aș păți dacă as fi prins - minor la volan
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce aș păți dacă as fi prins - minor la volan

Am 15 ani și acum câteva zile am condus mașina pe stradă, m-a văzut cineva mi-a făcut semn să opresc dar eu nu am facut-o și a sunat la poliție am mers acasă și am ascuns mașina în spatele casei.
Ce pot sa pățesc daca sunt prins?
Riscati dosar penal. punerea in circulatie pe drumurile publice de catre o persoana care nu poseda permis de conducere este infractiune si se pedepseste de la 1 al 5 ani inchisoare. Atentie - cu aceeasi pedeapsa se pedepseste si cel care va dat sau incredintat autoturismul.

"Art. 335 Noul Cod Penal Conducerea unui vehicul fără permis de conducere Infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice
alin. (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
...
alin (3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) ....."

Se va dispune in primul rand o expertiza medico-legala psihiatrica prin care sa se constate daca ati savarsit fapta cu discernamant.
In cazul in care se constata ca ati savarsit-o cu discernamant, se poate lua impotriva dvs o măsură educativă neprivativă de libertate.
De unde stiti ca a anuntat politia? Au trecut cateva zile (cate?) si nu ati fost chemat la politie? Parintii cunosc povestea?
Masina unde a fost ascunsa unde, sub pamant, sub o gluga de coceni, a fost acoperita cu o prelata care o face invizibila, nu poate fi gasita?
Daca nu a fost prins in flagrant, nu mai pateste nimic acum, eu am raspuns in ideea ca pe viitor mai are de gand sa recidiveze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare + nr rosi expirate robertgeorge robertgeorge Buna ziua, am fost prins astazi dimineata de catre politia romana, cu permisu suspendat dupa data de 17 \"a expirat dovada de 4 zile\" si m-a prins cu o ... (vezi toată discuția)
Conducere fără permis (minoră) Alexandra Mariaa Alexandra Mariaa Bună ziua ! Am condus mașina prietenului meu , 10 m , aproape la ieșire dintr-un sat , făra a deține permis . Am fost prinși pe data de 05-08-2017 de ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis utilizatoranonim10 utilizatoranonim10 ce as putea pati daca as fi oprit in trafic de un echipaj de politie fara a poseda permis de conducere si sa nu fiu major????:O:( (vezi toată discuția)