avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale tva
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

tva

buna ziua cand se plateste tva la stat si ce se intampla daca nu poti plati?
marian barbu a scris:
buna ziua cand se plateste tva la stat si ce se intampla daca nu poti plati?


Buna ziua,
Dupa trecerea datei de scadenta a platii datorate Statului, deveniti "Debitor" catre Statul Roman prin Ministerul Finantelor - AFP si , in timp, pana la plata integrala a debitului, se vor calcula in sarcina Dvs. dobanzi si penalitati de intarziere.

Tva-ul se plateste de catre platitorii de tva, inregistrati ca atare, in momentul in care au livrari mai mari decat achizitiile, in principiu, sunt si alte situatii dar nu intru in amanunte.In functie de termenul de declarare, trim.sau lunar scadenta este pana in ziua a-25-a a lunii urmatoare.De la aceasta data incep sa curga penalitati de 0.1% pe fiecare zi de intarziere
Buna ziua,

Vreau sa-mi fac un SRL pe profil de Salon Infrumusetare Mi-am facut un plan de afaceri si in primele luni eu nu o sa am profit. In acest caz ce taxe am eu de platit la stat ......voi fi taxat la profit sau la venit?
marian barbu a scris:

buna ziua cand se plateste tva la stat si ce se intampla daca nu poti plati?


Daca la infiintare nu ati optat pentru a deveni platitor de tva , deoarece ati estimat o cifra de afaceri anuala sub plafonul de scutire de 35 000 de euro , incepeti sa deveniti platitor de tva din momentul in care cifra de afaceri anuala depaseste 35 000 de euro !

Plafonul de scutire de 35.000 euro se determina proportional cu perioada ramasa de la înfiintare si pana la sfarsitul anului, fractiunea unei luni considerandu-se o luna calendaristica întreaga , astfel incat daca ati infiintat firma in luna mai 2009 , daca pana la sfarsitul anului nu aveti o cifra de afaceri mai mare de 23 333 de euro , atunci ramaneti neplatitor de tva .

Dumneavoastra sunteti platitor de tva sau neplatitor ?

Contabil nu aveti ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platitor de tva sau nu...urgent raspuns va rog mariussco2010 mariussco2010 ...societate prestatoare de servicii neplatitoare de TVA infiintata in luna Mai ...se declara neplatitoare de tva, iar pana in Decembrie are o cifra de ... (vezi toată discuția)
Firma neplatitoare de tva infiintata in luna noiembrie mansu mansu Buna ziua, Infiintez luna asta o firma neplatitoare de tva si cu 3% impozit pe cifra de afaceri. Stiu ca plafonul de cifra de afaceri pt firmele ... (vezi toată discuția)
Societate neplatitoare tva Sandybel Sandybel Suntem o societate ,inregistrata ca neplatitoare TVA, infiintata in 06.2007 si conform evidentelor de la sfarsitul anului 2007 nu am depasit plafonul de ... (vezi toată discuția)