Buna ziua
Anul acesta am suferit un accident ce a fost incadrat accident de munca. Dat fiind faptul ca in urma acestuia am suferit o interventie chirurgicala primul certificat medical a fost eliberat de catre medic cu codul de indemnizatie 03 iar rubrica de urgenta medico-chirurgicala a fost bifata.
Ulterior , urmatoarele 3 certificate medicale au fost eliberate cu acelasi cod de indemnizatie (03) si acelasi cod de diagnostic insa asa cum era normal fara a fi bifata casuta de urgenta medico-chirurgicala.
Pe cale de consecinta anagajatorul mi-a comunicat ca doar primul certificat medical va fi platit 100% pentru faptul ca a fost bifata rubrica de urgenta medico-chirurgicala, celelalte 3 certificate urmand a fi platite cu 80%.
Dat fiind faptul ca art.37 alin (2) din Ordinul nr 60/2006 statueaza ca ,,in situatia în care unui asigurat i se acorda doua sau mai multe concedii medicale pentru aceeasi afectiune, fara întrerupere între ele, durata lor se cumuleaza, iar plata se suporta conform art. 12 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005. În aceasta situatie, la calculul indemnizatiilor pentru certificatele de concediu medical în continuare se mentine baza de calcul determinata pentru certificatul de concediu medical initial,,dvs. ce punct de vedere aveti ?
Concediile medicale a caror rubrica de urgenta medico- chirurgicala nu a fost bifata vor fi platite cu 100% sau 80% ?
Sau prevederile acestui articol nu sunt aplicabile acestei spete ?
Va multumesc
Certificatele medicale cod 03 intra sub incidenta Legii nr. 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de muncă şi boli profesionale.
Calculul s-a facut corect, doar daca exista bifata casuta pentru urgente medico-chirurgicale se plateste cu 100%.
Media zilnica se pastreaza de la primul certificat, calculata ca medie a veniturilor realizate in cele 6 luni anterioare. Diefra procentul aplicat la medie, in functie de bifa mentionata mai sus.
Legea nr. 346/2002:
ART. 33
(1) Cuantumul indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă reprezintă 80% din media veniturilor salariale brute realizate în ultimele 6 luni anterioare manifestării riscului.
(2) În cazul asiguraţilor prevăzuţi la art. 6, cuantumul indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă reprezintă 80% din media venitului lunar asigurat din ultimele 6 luni anterioare manifestării riscului.
(3) Cuantumul indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă în cazul urgenţelor medico-chirurgicale este de 100% din media venitului lunar asigurat din ultimele 6 luni anterioare manifestării riscului.
Multumesc pentru raspuns
Inteleg ca prevederile acelui articol nu sunt aplicabile, ceea ce inseamna ca ceea ce angajatorul mi-a comunicat este correct.
O zi frumoasa va doresc
As dori sa stiu
dodorel62
Am boala profesionala declarata de 3 ani cu codul 529 ( Pneumoconioza minerului la carbune ) si acum am reusit sa vad un certificat medical al meu unde sunt ... (vezi toată discuția)