avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul de crestere a copilului

Buna ziua am si eu intrebare. Situatia este astfel:sotul meu pana in luna noiembrie 2016 a lucrat un an de zile la firma respectiva dupa care in interval a 3 luni a schimbat. In fiecare luna locul de munca a 3 firme iar din febroarie este angajat la o alta firma .intrebarea mea este: poate beneficia de concediul de crestere a copilului in cazul in care nu poate face rost de acele adeverinte de la cele 3 firme dar care au fost impozabile deoarece a avut contracte de munca??? Iar la locul actual de munca pana in luna octombrie data in care eu voi naste el va avea o vechimede 8 luni??? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:36, 28 Mai 2017
Cel mai bine ar fi sa obtina toate adeverintele de la locurile de munca unde a desfasurat activitate in ultimele 24 de luni, pentru a putea completa cele 12 luni lucrate pana la data nasterii copilului.
Nicoletapituru a scris:

.....intrebarea mea este: poate beneficia de concediul de crestere a copilului in cazul in care nu poate face rost de acele adeverinte de la cele 3 firme dar care au fost impozabile deoarece a avut contracte de munca??? Iar la locul actual de munca pana in luna octombrie data in care eu voi naste el va avea o vechimede 8 luni??? Multumesc

Perioada eligibila pentru CCC ; noiembrie 2015 - octombrie 2017

Perioade luate in calcul - daca excludem cele 3 firme: noiembrie 2015 - noiembrie 2016 (13 luni)

februarie 2017 - octombrie 2017 ( 9 luni)

In speta, poate depune doar doua adeverinte de la cele doua societati la care a lucrat in perioadele de mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil gabrielsolon gabrielsolon buna ziua , am o intrebare : in februarie 2016 am terminat concediu crestere copil iar firma unde am lucrat a intrat in aprilie 2016 in faliment ,acum daca ... (vezi toată discuția)
Concediu maternal LambruCristiana LambruCristiana Buna seara! Am lucrat din iulie 2014-iulie2016 apoi am intrat in somaj(inchidere punct de lucru)din august 2016-aprilie2017.In noiembrie 2016 m-amangajat cu un ... (vezi toată discuția)
Insarcinata si nu lucrez denisageorgescu denisageorgescu Buna ziua, am aproximativ o luna de cand sunt insarcinata. In perioada mai 2015 - octombrie 2016 am lucrat . Beneficiez de indemnizatie pt cresterea copilului? (vezi toată discuția)