avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Montaj camere supraveghere video de o firma fara ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Montaj camere supraveghere video de o firma fara licenta

Buna ziua, as avea nevoie de parerile celor de aici in urmatorul caz:

Impreuna cu un amic am montat la o scara de bloc niste camere de supraveghere.
Ulterior am aflat ca e destul de complicata situatia. Noi avem cursul de tehnician secuitate in domeniu, dar firma pe care o avem nu este licentiata pentru asa ceva.

Ideea este ca am oferit factura catre asociatia de proprietari. S-a facut contract, s-a facut oferta de pret etc.

Intrebarea mea este ce se poate face pentru a rezolva aceasta situatie neplacuta?
Ultima modificare: Miercuri, 26 Aprilie 2017
PopBogdan2000, utilizator
Cel mai recent răspuns: Justitiarul007 , utilizator 23:32, 27 Decembrie 2023
Art. 28 din Legea nr. 333/2003, prevede:
(5) În sensul prezentei legi, prin sistem de alarmare împotriva efracţiei se înţelege ansamblul de echipamente electronice care poate fi compus din centrală de comandă şi semnalizare optică şi acustică, detectoare, butoane şi pedale de panică, control de acces şi televiziune cu circuit închis cu posibilităţi de înregistrare şi stocare a imaginilor şi datelor,corespunzător gradului de siguranţă impus de caracteristicile obiectivului păzit.
Art. 34
(1) Persoanele fizice sau juridice pot desfăşura activităţi de proiectare, instalare, modificare sau întreţinere a componentelor sau sistemelor de alarmare împotriva efracţiei,numai pe baza licenţei eliberate de Inspectoratul General al Poliţiei Române, prelungită la fiecare 3 ani, şi cu avizul prealabil al Serviciului Român de Informaţii, eliberat în termen de 30 de zile.


Conform art. 137 din Legea 187/2012 pentru punerea in aplicare a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal:

Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor, publicata Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 525 din 22 iulie 2003, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:

1. Art. 58 va avea urmatorul cuprins:
Art. 58
Desfasurarea in scop comercial de activitati de paza sau protectie, de proiectare, producere, instalare si intretinere a sistemelor de alarma impotriva efractiei sau a componentelor acestora fara atestat ori fara licenta de functionare prevazuta de lege constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.


Mai multe detalii aici: www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Joi, 27 Aprilie 2017
Daniela Gratiela, Alte profesii
Va multumesc pentru raspuns. Am citit art 58. Ideea este ca persoanele care au facut instalarea detin atestat pentru activitatea respectiva. Doar ca nu exista licenta pentru firma care a facturat lucrarea.
Am citit Legea :


. Art. 58 va avea urmatorul cuprins:
Art. 58
Desfasurarea in scop comercial de activitati de paza sau protectie, de proiectare, producere, instalare si intretinere a sistemelor de alarma impotriva efractiei sau a componentelor acestora fara atestat ori fara licenta de functionare prevazuta de lege constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.


De unde cum inteleg eu sintagma "fara atestat ori fara licenta", inseamnand ca persoanele in fapt trebuie sa aiba "sau atestat sau licenta" nu ambele. Sau am interpretat gresit?
Dumneavoastra nu ati instalat un sistem de alarmare impotriva efractiei , ci doar niste componente, pentru care aveti atestat. Eu asa as interpreta.
Este un sistem de camere video cu circuit inchis, pentru care au fost jumatate +1 de acord dintre locatari.

Alte discuții în legătură

Conditii instalare sistem supraveghere video cercetasul cercetasul In urma mai multor spargeri pe scara blocului , noi locatarii, dorim sa instalam un sistem TVCI, dar de catre noi si nu o firma specializata. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere pzoli89 pzoli89 Buna ziua, Am si eu o intrebare legate de camere de supraveghere. Intr-un magazin mix la tara, am instalat cu patronul un sistem de ... (vezi toată discuția)
Montare sistem supraveghere video c60411495 c60411495 Buna ziua, Am fost contactat de catre o farmacie sa ii montez un sistem de supraevghere video. (Societatea mea se ocupa cu vanzarea de produse IT, Software, ... (vezi toată discuția)