avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Montaj camere supraveghere video de o firma fara ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Montaj camere supraveghere video de o firma fara licenta

Buna ziua, as avea nevoie de parerile celor de aici in urmatorul caz:

Impreuna cu un amic am montat la o scara de bloc niste camere de supraveghere.
Ulterior am aflat ca e destul de complicata situatia. Noi avem cursul de tehnician secuitate in domeniu, dar firma pe care o avem nu este licentiata pentru asa ceva.

Ideea este ca am oferit factura catre asociatia de proprietari. S-a facut contract, s-a facut oferta de pret etc.

Intrebarea mea este ce se poate face pentru a rezolva aceasta situatie neplacuta?
Ultima modificare: Miercuri, 26 Aprilie 2017
PopBogdan2000, utilizator
Cel mai recent răspuns: Justitiarul007 , utilizator 23:32, 27 Decembrie 2023
M-am interesat mai amanuntit, din sursa verificata.Sunteti sub incidenta art.58, riscati acea pedeapsa. Firmele care primesc licenta pentru astfel de lucrari trec printr-un lung proces de avizare, cu "interviuri" la politie, cu "interogare" vecini etc.
Din pacate probabil asa o fi. Dar oare intre ce bareme se aplica pedeapsa?

Intrebarea mea ar fi urmatoarea. Dupa ce platesc amenda respectiva. Ce se intampla? Cu sistemul de camere care deja este pus pe pozitie?
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Aprilie 2017
PopBogdan2000, utilizator

Vedeti-va de treaba. Nu se va intampla nimic...
Totusi, daca mai aveti de gand sa mai efectuati astfel de lucrari, mergeti si autorizati-va, asa cum s-a mai scris. La ofertele pe care le veti face de acum inainte, atasati documentele firmei si a autorizatiei, astfel toata lumea va fi multumita.
Succes!

Am o nelamurire legat de ce ati sous, am o speta cu vecin care de 10 ani imi hartuieste familia iar politia nu se implica nu nimic spune ca nu exista probe la acesta adresa locuieste mama cu bunicamea care sunt femei batrane si nu stie sa inregistreze de pe telefon pe acest individ si vreau sa montez niste camere video ca sa obtin probe fiindca nu am martori, casa in care locuieste mama mea e o vila comuna cu parte si etaj cu intrari separate in apartamente dar cu drum comun de la intrarea in curte pana in spatele curti unde avem doua terenuri separate, daca as obtine probele necesare as putea obtine un ordin de restrictie ca sa nu se apropie de mama mea? Acest vecin are un istoric violent a fost la un pas sa o omoare pe sotia lui a batuto si amenintato de mai multe ori se cearta cu toti vecini dar le este frica sa depuna plangere impotriva lui fiindca a a vazut din speta mea cu el care este de 10 ani ca politia e corupta i-a spaga de la el si il scoate basma curata de fiecare data, ba mai mult dupa ce mama cheama politia fiindca o agreseaza politia i da amenda mamei , are pana acum 5 amenzi primite fara justificare, politia profita ca e femeie batrana i cere buletinul fara sa i zica pt. ce si i da amenda, odata a venit special o politista care fusesera chemata cu o seara inainte de mama si i soune ca a trimiso comandato sa i dea amenda, deci nu gkumesc, stiu ca acesti politisti poarta bodycam cum pot face sa obtin inregistrarile lor ca sa dovedesc abuzul lor si ce ma indrumati sa fac pt. a rezolva acest conflict care dureaza de 10 ani, vecinul are comportament violent consuma des alcool si nimeni nu are ce sa i faca cand i se pune pata face scandal iar politia este la mana lui.!!!




M-am interesat mai amanuntit, din sursa verificata.Sunteti sub incidenta art.58, riscati acea pedeapsa. Firmele care primesc licenta pentru astfel de lucrari trec printr-un lung proces de avizare, cu "interviuri" la politie, cu "interogare" vecini etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii instalare sistem supraveghere video cercetasul cercetasul In urma mai multor spargeri pe scara blocului , noi locatarii, dorim sa instalam un sistem TVCI, dar de catre noi si nu o firma specializata. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere pzoli89 pzoli89 Buna ziua, Am si eu o intrebare legate de camere de supraveghere. Intr-un magazin mix la tara, am instalat cu patronul un sistem de ... (vezi toată discuția)
Montare sistem supraveghere video c60411495 c60411495 Buna ziua, Am fost contactat de catre o farmacie sa ii montez un sistem de supraevghere video. (Societatea mea se ocupa cu vanzarea de produse IT, Software, ... (vezi toată discuția)