avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Restituire timbru de mediu, radiere autovehicul
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Restituire timbru de mediu, radiere autovehicul

Buna ziua,

Detin un autovehicul dauna totala pe care doresc sa il dau catre o firma de dezmembrari. Acum, intrucat in anul 2014 am platit timbrul de mediu doresc sa recuperez suma platita.

1. Va rog sa-mi spuneti in prima faza cum se poate face aceasta radiere a autovehiculului si in baza caror documente (e suficient C-V?) si ce documente ar trebuie sa dau firmei de dezmembrari (CIV, talon etc.?)

2. Dupa ce fac vanzarea, in baza caror documente pot face radierea din circulatie?

3. OUG 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule, art. 7, inteleg ca se poate restitui timbrul de mediu pentru autovehiculele scoase din parcul auto national. In conditiile in care aceasta taxa a fost scoasa, se mai poate resitui? Sau s-a abrogat acest OUG si implicit articolul nu mai e valabil?
Daca totusi se poate, la alin. 3 e specificat ca e necesar documentul care atesta ca solicitantul a fost ultimul proprietar al autovehiculului scos din parcul auto national -> care ar fi acesta? C-V -ul?

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa auto dupa scoaterea din parcul auto national nik2003 nik2003 Locuiesc in Germania, statul German m-a obligat sa inmatriculez masinania (pe catre o aveam inmatriculata in Romania, cu taxa platita si nerecuperata) pe ... (vezi toată discuția)
Valoare reziduala timbru de mediu fermier fermier Buna ziua.Am o neclaritate cu restituirea valorii reziduale timbru de mediu.Se poate solicita si in cazul radierii din circulatie a unui autoturism ... (vezi toată discuția)
Anularea deciziei de calcul al taxei pe poluare kamisa kamisa cf legii... cum procedeaza organul fiscal cand s-a emis deja decizia de calcul al taxei pe poluare si contribuabilul cere anularea deciziei pe motiv ca nu mai ... (vezi toată discuția)