apartament proprietate r.i.a.l. in care locuiesc de 15 ani tatal (divortat ) si fiul . tatal este titular de contract de inchiriere iar fiul , colocatar . fiul se casatoreste si tatal trece in contractul de inchiriere si pe nora ca , colocatar . la 3 ani dupa aceasta tatal decedeaza . fiul trece contractul de inchiriere pe numele sau , sotia sa fiind colocatar . fiul primeste bani de avans de la mama sa plateste avansul si cumpara apartamentul in rate pe 20 de ani . fiind casatorit , sotul nu a putut cumpara apartamentul doar pe numele sau . in consecinta , pe contractul de vanzare- cumparare apare si sotia . dupa plata avansului si a 3 rate lunare sotia paraseste domiciliul conjugal definitiv, pleaca la mama ei in alt judet si introduce acctiune de divort . divortul s-a pronuntat exclusiv din vina sotiei fiind declarata mama si sotie imorala , ramanand definitiv. sotia nu a lucrat niciodata nici macar o ora , timp de 4 ani cat au fost casatoriti Sotul a platit chiria pe cand apartamentul era proprietate r.i.a.l. , a platit avansul din banii mamei sale , a platit cele 3 rate pana la plecarea sotiei din salariul sau , a platit aproape 2 ani rate dupa plecarea sotiei , apoi a achitat o singura data cu banii chesch restul de rate pe 17 ani ramasi . procesul verbal de predare-primire a apartamentului este doar pe numele sotului . de atunci au trecut 13 ani si nu s-a facut partajul . in toti acestia ani sotul locuit efectiv in acest apartament , a adus imbunatatiri apartamentului si a platit impozit pe numele amandurora . In cazul dat sotia are vre-un drept la acest apartament ? cum se procedeaza ca sotia sa nu mai figureze in contractul de vanzare-cumparare ?
Apartamentul fiind dobandit in timpul casatoriei este bun comun ambilor soti. ca atare , in caz de partaj , se va proceda in consecinta!B-)
Puteti ajunge la o intelegere cu sotia privind plata unei sulte si atribuirea apartamentului in intregime dvs! Sau puteti sa va judecati dar instanta tot ii va acorda drepturile pe care legea i le confera!B-)
SUCCES!
=D>
sotul poate demonstra cu vreo chitanta , ceva, ca are banii pentru avansul apartamentului de la mama sa?sunt de folos si martori care sa ateste acest lucru si faptul ca doar sotul a contribuit la plata acelui apartament
sotul poate demonstra cu vreo chitanta , ceva, ca are banii pentru avansul apartamentului de la mama sa?sunt de folos si martori care sa ateste acest lucru si faptul ca doar sotul a contribuit la plata acelui apartament
Chiar daca unul din soti nu lucreaza , se considera ca a contribuit la casnicie , asa ca ia ceva din apartament .
,,Chiar daca unul din soti nu lucreaza , se considera ca a contribuit la casnicie , asa ca ia ceva din apartament .''
De acord cu dumneavoastra. Insa ,una e sa ia 50% din valoarea apartamentului si alta sa'i revina cu mult mai putin.;)
Oricum ii revine mult mai putin. Inteleg ca cele 17 rate au fost platite dupa ce sotia a parasit domiciliul.
Daca poate demonstra si ca a primit avansul de la mama, cota pe care o poate primi sotia tinde spre nesemnificativ.
Alte discuții în legătură
Partaj
mancipri
locuinta r.i.a.l . tatal titular contract de inchiriere . fiul de cand s-a nascut , locuieste la aceiasi adresa cu tatal .devine major si se casatoreste . ... (vezi toată discuția)
Partaj complicat
camelia_g
Părinţii mei au avut o casă care a fost demolată în anul 1984 şi ne-a fost repartizat cu contract de închiriere un apartament cu 4 camere în care am ... (vezi toată discuția)
Partaj
mancipri
am locuit cu tatal meu intr-un apartament proprietate r.i.a.l. timp de 30 de ani, tatal meu fiind titular de contract. cand m-am casatorit tata a trecut-o si ... (vezi toată discuția)