locuinta r.i.a.l . tatal titular contract de inchiriere . fiul de cand s-a nascut , locuieste la aceiasi adresa cu tatal .devine major si se casatoreste . tatal trece in contractul de inchiriere si nora . dupa aproximativ 3 ani tatal decedeaza . fiul trece contractul de inchiriere pe numele sau si cumpara apartamentul in rate pe 20 ani . dupa 1 an sotii divorteaza , sotul ramanand sa plateasca restul ratelor, si dupa 1 an achita singur toata suma . pana cand sotia a parasit locuinta s-au achitat aproximativ 20 la suta din apartament . sotia nu a muncit niciodata . divortul s-a pronuntat ca fiind din vina exclusiva a sotiei fiind declarata mama si sotie imorala . la partajul care nu s-a facut in timpul divortului si care urmeaza sa se faca ..... ce cote din apartament vor reveni fiecaruia si daca se tine cont de cele aratate mai sus ?!
pentru o solutie clara si corecta trebuie avut in vedere situatia de fata, pretentiile partilor si solutia pe care o da instanta... pentru a ne pronunta in mod clar e nevoie de toate aceste detalii.
succes
Subiect :RE :partaj
pana la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii de divort , tot ceea ce sotii dobandesc pe perioada casatoriei se considera bun comun. nu conteaza data la care sotia a parasit domiciliul conjugal, ci data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii prin care s-a pronuntat divortul .
la partaj se va tine cont binenteles , in cazul in care sotia invoca pretentii in privinta imobilului, de cota contributiei fiecarui sot la dobandirea acestui imobil . intrucat sotia nu a avut serviciu si probabil nici vreo alta sursa de venit , si intrucat pe perioada cat au fost impreuna s-a achitat 20% din valoarea imobilului , sotul va dobandi in urma partajului apartamentul , insa exista probabilitatea ca instanta sa-l oblige la achitarea unei sulte catre sotie .
este important daca sotul a achitat restul de 80% reprezentand contravaloarea apartamentului cand inca procesul de divort era pe rol, sau se pronuntase hotararea de desfacere a casatorirei si aceasta a ramas definitiva si irevocabila ??
am achitat restul de 80 la suta in timpul procesului . de fapt eu am achitat toata suma . pe toate chitantele exista doar semnatura mea si procesul verbal de predare - primire a apartamentului s-a facut doar pe numele meu
daca faceti dovada provenientei banilor cu care ati achitat apartamentul, tinand cont de faptul ca sotia dvs nua re si nu a avut un serviciu, este putin probabil sa aiba vreo sansa la apartament.
v-am spus , instanta va poate obliga eventual doar la achitarea unei sume de bani f mica catre sotie , acordandu-va apartamentul dvs .
Partaj apartament
mancipri
apartament proprietate r.i.a.l. in care locuiesc de 15 ani tatal (divortat ) si fiul . tatal este titular de contract de inchiriere iar fiul , colocatar . ... (vezi toată discuția)
Partaj imobil
nina_edy
Buna ziua.Am terminat divortul,anul acesta.Am insa nelamururi privind procedura de partaj.Am achizitionat un apartament pe o perioada de 20 de ani de la firma ... (vezi toată discuția)