avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Plata impozitului pe casa conditionata de plata ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Plata impozitului pe casa conditionata de plata amenzii executate silit de firma de recuperare

Buna ziua

Aceasta este una dintre probleme cu care va retin atentia. In 2011, fiul meu a fost amendat in 2001 pentru ca nu avea rovigneta. Cum-necum nu a platit-o si in 2015 i s-a pus poprire pe salariu (din 500 de lei cat era amenda, i s-au oprit 700 si ceva). A mers la banca si a scos extras de cont si a aflat ca poprirea a fost pusa de o firma de recuperare creante. Usurat ca indiferent cum, s-a rezolvat problema nu a mai comentat. Mai mult, ulterior a primit o notificare prin care era anuntat ca a incetat executarea sislita. Ei bine, acum cateva zile a primit de la taxe si impozite locale o scrisoare cu impozitul pe casa. Surprize, suprize! Acolo aparea suma datora pt amenda (plus penalizarile de rigoare). Doamnale de la taxe si impozite au fost dragute, au scos dosarul lui (unde exista extrasul de cont si copie de pe notificare), dar i-au spus ca in scripetele lor aapar amenzile si ca daca depune banii pt impozitul pe casa, acestia se duc in contul amenzilor si ramane cu impozitul neplatit. I-au dat de acolo numele firmei de recuperare. A sunat acolo si i s-a spus ca ei au luat banii, dar nu erau obligati sa-i vireze la CNADR. Ok. Pana aici am inteles ca din moment ce au preluat datoria, au ramas cu banii. In cazul asta, daca CNDR a vandut datoria, de ce apare fiul meu cu aceeasi datorie catre ei? Pentru ca traim in Romania, acum trebuie sa umblam noi pe firul acestor bani si sa rezvolma problema. M-ar ajuta mult niste sfaturi juridice. 1. Firma de recuperare avea dreptul legal sa-i puna poprire pe salariu? 2. Daca datorie s-a vandut si a fost achitata, trebuie platita si la recuperatori si la CNADR? 3. Daca vreau sa platesc impozitul pe casa sunt obligat sa platesc mai intai amenda (mai ales tinand cont de incurcatura asta)?

In speranta unui raspuns, va multumesc anticipat
Ultima modificare: Joi, 27 Aprilie 2017
MirelaDorobantu, utilizator

Alte discuții în legătură

Amenda din 2008 IoanaV185 IoanaV185 Buna, Cu cateva zile in urma ,cand am incercat sa retrag numerar de pe card,am oservat ca lipsea o suma de aproximativ 300 de lei.Am intrat in banca sa vad ... (vezi toată discuția)
Poprire pe cont a unei persoane fizice, de catre fisc deiu69 deiu69 Buna ziua! As dori daca se poate o lamurire in legatura cu puterea fiscului de a pune poprire pe un cont la [BANCA]! Povestestea sta in urmatorul fel: sotia ... (vezi toată discuția)
Executare silita, fara sa primesc vreo amenda si fara sa fiu citat de vreo instanta. VintilaRomeo VintilaRomeo Cand m-am dus sa platesc impozitul la masina, casiera mi-a spus ca am si 2 amenzi ptr. rovigneta, din 2011. Ne stiind despre ce este vorba, am spus ca nu am ... (vezi toată discuția)